2009. október 28., szerda

Nem vagyok hálátlan, tényleg nem, csak...

Örülök a plusz egy órának, hogyne örülnék, annyi minden fér hatvan percbe, legyen szó akár szerelmezésről, akár olvasásról, akár főzésről, akár barkácsolásról, akár takarításról, akár bambulásról-molyolásról ésatöbbi, csak maga a jajj, de jó, nyertünk egy órát c. örülés nálam cirka két-három napig tart, gyorsan elmossa az a szomorú tény, hogy mostantól hosszú hónapokon át sötétben érek haza kedvenc munkahelyemről, jó, ha például délben végzek vagy épp itthon dolgozom, akkor nem, de gyakran igen és ez nem tesz jót a mediterrán lelkületemnek, ráadásul valaki szó nélkül lenyúlta azt a színpompás, sárgás-narancsos-vöröses-rozsdabarnás őszt, ami még vigasztalhatott volna, utálok ilyen hirtelen nyárból télbe váltani, perpill csak megtévesztésből pislákol a nap, a dolgozó- éspervagy gyerekszobában pedig hiába tekergetjük a tekerőbigyót és kocogtatjuk a csöveket, marhára nem akar működni a fűtőtest, max. a szomszéd kap szájhabzásos idegrohamot eklektikus harkálykodásunktól. Ja, hogy teljes legyen a dráma: A boltban már sorakoznak a mikulások és a szaloncukrok és a karácsonyi díszbe erőszakolt fenyőféleségek. A Fenyő Miki persze nem. (Uhhh, de szar poén, bocs.)

10 hozzászólás:

Golden írta...

egy virágbolt előtt pont ma döbbentem le ... kisemberke méretű mikulás hajlong a virágok között ... a látvány sem utolsó (de az!), viszont hol van az még!!!??? Hiszen még nem is volt ősz, meg egyáltalán, ha mikulás, akkor havat is akarok (de még nem!), meg sült gesztenyét és sült tököt (ez utóbbira van esély, csak sajnálom leszúrni a "Dezsőt")

cyborgwings írta...

én speciel sz.rok a "plusz" egy órára. ötkor már sötét van, és ez még csak rosszabb lesz a téli napfordulóig, és amúgy is utálom a hideget, és nyarat akarok mindig.

Vitorlásiskola írta...

Én speciell gyűlölöm a téli időszámítást. Ez a korai sötét, és a korai világos teljesen értelmetlen. Korán felkelni, és korán lefeküdni, pfúj.

Habkakukk írta...

Hát ez a korán sötétedős dolog tényleg gáz, de cserébe jobban lehet kuckózni és jobban ízlik a sütőtök. Mondjuk a karácsonyra jobban szeretek decemberben készülődni.

csibike írta...

Habkakukk: Mindig azt akarom írni, hogy Habakukk :D A tök már nálam is itt vár a mézzel való kenegetésre és a kisütésre.

Vitorlás: Ez itt a reklám helye, azt gondolod? :)

csillagvirág: Szeretnék belépőt kapni a blogodhoz, ha lehet :) Egyébként meg egyetértünk.

csibike írta...

Golden: Azt hittem, a virágárus... :D Dezső? :o

Aliana írta...

korai karácsonyozást utálom, legszívesebben felrúgnám a karácsonyi polcot a boltban...
a napfény hiányolásával pedig egyet kell értsek, határozottan pocsék ez a sötét

Elf írta...

A korai karácsony nálam is szájhabzást vált ki, mire odaérünk elmúlik a hangulatom :S

cyborgwings írta...

természetesen lehet. mindjárt küldöm erre a címedre. :)

Golden írta...

Tanu után szabadon, nálunk per pill. a sütőtök a Dezső :)