2009. november 26., csütörtök

Szőlőszemekkel táncoló - egy kevésbé összeszedett, kiba csúnyán beszélős napon

Szőlős gyümölcstorta

- belső monológ, kizárólag acélidegzetűeknek -

Hozzávalók: 4 tojás, 8 dkg cukor, 8 dkg liszt, 60 dkg kétféle színű szőlő, vaníliapuding, zselatin, cukor, tortazselé, kevés vaj
Oké, lássuk csak a bevásárlólistát... Ühhüm, semmit nem felejtettem el, megvan minden, szuper vagyok, egyszerűen szuper vagyok, na. Mosok pár szőlőszemet, csipegetni, egy kis piros, egy kis zöld... Egy ilyen a számba... egy olyan a számba. Hüm, egész finom. Nos, lássunk hozzá. Először is... levegőt beszív... levegőt kif... Picsába, letüdőztem a szőlőszemet! De kínos, itt fogok megfulladni a konyhapulton! Na, már jobb... Könnyet szemből kitöröl, orrot kifúj... Basszus, hová tettem a receptet? Ehhh, megvan. Szépen kimérem a cuccokat, mert előrelátó vagyok, haha.

Hagyományos módon piskótát keverünk, vagyis a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, apránként hozzáadjuk a lisztet, végül a tojásfehérjék felvert habját.
Jó, de melyik cukor? A '8 dkg cukor' vagy a 'cukor' cukor? Legyen a 8 dkg, mindegy, a gyümölcstorta úgyis édes, nem igaz? Hű, hogy is van? Ilyenkor meg kell mosni a tojást vagy nem? Mi ez itt? Szarmaradék és tollpihe? Megmosom! Egy kis kocc... intás meg egy kicsit nagyobb kocc... intás és már... ki is folyt a kezemből a tojás... Klassz, akkor kezdjük újra. Tojás megmos, óvatosan kocc... int, két ujj tojáshéjba nyom, pohárba... Picsába, hol a poharam? Nem vettem elő? Mindjárt kifolyik a fehérje! Jajj, de jó, itt egy mélytányér, csurogjon ebbe... Mi a fene úszik a tetején? Tojáshéj? Remek. Szépen kicsippentjük... mondom, szépen kicsippentjük... így ni, ez legalább simán megy... Hány tojás is kell? Négy??? Hosszú lesz ez a nap, basszus.... A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral... Keverem, keverem, keverem... Ez már habosnak számít? Meddig kell ezt az izét kevergetni? Mondjuk azt, hogy kész. Jöhet a liszt... Hopsza, elfelejtettem, hogy apránként kell hozzáadni. Elbasztam? Mindegy, most már így marad... Összekeverem... Na, fasza, a pólómra kavarintottam egy csomó lisztet... Ezt inkább nem porolom vissza magamról, ennyit még teszek a cucchoz, így ni... Tojásfehérjék felvert habja? No problem, hehe, itt a mixerem... és hol a habverőizéje? Megvan, megvan, megvannnn! Micsoda memória, kérem szépen, micsoda memória, hehe. Belepattintjuk ezeket a bigyókat és szépen rányomjuk a turbót... ó, jajj, nem... legyen inkább a kettes fokozat... így... a csempét és a pultot majd letörlöm, a szemüvegemről lecsorog a trutyi, a pólómnak meg úgyis mindegy... Wow, ez aztán a kőkemény hab! Aki tud, az tud. Győzelmi tánc, hehe, ennek örömére együnk egy kis szőlőt... Ehhh, ezek a kurva magok! Szóval, azt írja a recept, hogy összekeverjük... Habot bele a cuccba és kever, kever, kever... Jé, ennek egész tésztaformája van!

Kivajazott sütőformában megsütjük.
Drága szilikonforma, imádlak-szeretlek, tudod... de ha oda mered égetni a tésztámat, kidoblak a picsába. Szeretném, ha az első közös munkánk jól sülne el, érted a poént, ugye? A hallgatás beleegyezés, remélem, tudod. Nos... Kapsz egy kis vajat... ügyesen elsimogatom rajtad, itt a hajlataidban is, hogy szép cirádás legyen a sütim oldala... Most jön a tészta, vigyázz rá, hallod??? Szóval, kisütjük... Jó, de hány fokon és meddig, basszus? Miért nem lehet odaírni, cseszd meg! Mi vagyok én, őscukrász? Hát recept az ilyen? Nem, ugye, hogy nem... Nem baj, megnézem a neten, biztos akad valami tipp... Naneee, ennyiféle fokon nem is lehet gyümölcstortát sütni! Jó, akkor veszem az átlagot, leszarom, max. a sütő előtt dekkolok és rendületlenül szurkálom a tésztát... Hihetetlen!

A leírás szerint elkészítjük a vaníliapudingot, ha kihűlt, simára keverjük, és kevés, vízzel felfőzött zselatint adunk hozzá.
Na, végre valami sikerélmény! Tádámmm, megvan a puding! Hullámozzunk! Ééés... győzelmi tánc! Baromi jó az illata! Remélem, erre a zselatin fix izére gondoltak, soha az életben nem volt ilyesmi a kezemben. Vajon mennyi lehet a kevés zselatin? Legyen mondjuk... ennyi. A használati utasításban nincs is olyan, hogy víz, hé! Most mi legyen? Víz vagy nem víz? Itt az áll, hogy csak úgy hozzáadták a tejszínhez... Jó, akkor én meg csak úgy hozzáadom a pudinghoz, lesz, ami lesz. A 'cukor' cukor ide kell? Én találjam ki ezt is? Faszom! Miért nem írták bele a receptbe? Mindegy, teszek bele egy kis cukrot... Ennyi macera egy nyamvadt gyümölcstorta miatt, fákkk.

A megsütött tortakarikára kenjük.
Aztaaaa! De gyönyőrű lett a tortakarikám, basszus! Szépséges aranybarna és formás... Na jó, a közepe kicsit púpos, elfelejtettem rátenni a sütőpapírt meg a babszemeket. Nem baj, legalább nem égett bele a papír és a bab... Azért így is szép és púposan is ehető, ez a lényeg... Itt a vaníliás szmötyi... rákanalzom a tortakarikára... Ajjajj, ez lefolyik! A nyamvadt púp ledobja magáról a pudingot, hé! Alárakom gyorsan aaa... az egyik tálcát, arra csorogjon a vaníliás cucc. Oké, vészhelyzet megoldva. Azért annyira nem guszta ez a pudingos tálca... Gyere, torta, átemellek egy tányérra, ez az... Letörölgetem a széledet, íííígggy, mindjárt konszolidáltabban nézel ki, nem úgy, mint akire ráhánytak egy lábas vaníliamasszát. Most annyira ravasz leszek, hogy a púpra csak kevés pudingot teszek, ide az árokba kenek többet, itt legalább megtartja a perem...

Dermedés előtt a szőlőszemeket felrakjuk, színük szerint váltogatva őket.
Jajj, egészben nem férnek fel a szőlőszemek, mindegyik dagadt állat! Bezzeg a képen olyan helyesek a szőlők... meg csillognak... Na nem, tuti nem fogom egyesével fényesre suvickolni őket! Semmi pánik, maradnak fénytelenek, viszont félbevágom a szemeket, legalább megszabadulok a kurva magoktól... Óvatosan belenyomkodjuk őket a vaníliacuccba... ami kiplöttyed két szőlő között, azt letörölgetjük, így ni... Remélem, nem esik le a szőlőréteg... Miért nincs nagyobb pereme a gyümölcstortának? Tisztességes szőlőszemek el sem férnek ezen a hangyafasznyi helyen! Diszkrimináció...

Az utasítás szerint elkészített színtelen tortazselével leöntjük.
Késssz! Jöhet a leöntés... Picsába! Lefolyt a tortáról és beleömlött a mosogatóba! Kurva élet! Onnan ki nem kanalazom, az tuti... Jól van, te kis púpos szemétláda, ha harc, hát legyen harc. Két csomag tortazselét vettem, hehehe, nem menekülsz... Ledobod a zselémet, mi? Úgyis kifogok rajtad... Itt az újabb adag zselé, megvárom, hogy megdermedjen... így... aztán szép óvatosan öntök ide egy kicsit, meg oda egy kicsit... fújom, hogy ne moccanjon, höhö... Ez az, győzelem! A képen is kilógnak a szőlőszemek, szóval, én sem basztam el nagyon... Úgysem a zselé a lényeg, hanem a szőlő, a vanília meg a tészta.

Kihűtjük.
Amíg a zselével tököltem, kihűlt. Lépjünk tovább.

Mandulaforgáccsal díszítjük.
Igen? És mégis, hogy a fenébe? Pillanatragasztó kizárt. Körbenyalom a tortát és egyesével rányomkodom a mandulaszeleteket? Próbáljuk ki a maradék zselét... Felkenem... bele a mandula... lecsúszik mindkettő, remek... Vajon hogy csinálják a cukrászdában? Tuti nem a kész tortát hempergetik bele a mandulába... Mindegy, elegem van, az enyém mandulaforgács nélküli gyümölcstorta lesz. Picsába.

Gyorsítható a készítés készen vásárolt gyümölcstorta alappal és főzés nélkül készíthető pudinggal.
Szarok rá. Legközelebb muffint sütök.


15 hozzászólás:

pitypang írta...

:)) :))
Még azt mondják,sütni gyerekjáték,és a konyhai meló smafu??? :))az csinálja utánad!!:))
egyébként a végeredmény a lényeg :)-a siker feledteti a köztes állapotot :))

Névtelen írta...

Ahhoz képest roppantul guszta.:):) Sok verejték lehet rajta ööö akarommondani benne. Az elkészítésében.:D

Majmóka írta...

Ha a képen a TE remekműved látható, akkor egész jól néz ki! Amúgy én is nagyon bírom a receptekben levő "gondolatnyi", "csipetnyi" kifejezéseket. Honnan a fenéből tudjam, hogy az mennyi? :-))

cala írta...

sokkal szórakoztatóbb vagy, mint a nyelvtöri, éppen keresek egy zsepit, mert megnevettettél, de..na, eléggé..:D ezek után egyébként elgondolkozok azon, hogy akarok-e én kísérletezni almatortával a hétvégén...?!

sedina írta...

Ismét hatalmasat nevettem az irományodon. A Stahl Judit féle műsorban is azt szeretem a legjobban, hogy még véletlenül sem mondják el, hogy melyik hozzávalóból mennyi kell. Találd ki! Ja, hogy nem sikerül. Vedd meg Stahl Judit összes eddig megjelent kötetét abba talán megtalálható. Na csá. H-S. Edina

otto69 írta...

Mennyivel mókásabb lenne, mint a Stahl-féle műsor! Mondjuk, csak este 10 után tudnák leadni, mert sok lenne benne az anyázás, de szerintem sikergyanús:))
Különben nagyon szépen néz ki, gratula!

Thia írta...

ejjj, pedig pont a napokban gondoltam arra, hogy visszaírom a linknél a nevedet! Sajnálom, de ezek után marad! :)))))

Csigamami írta...

Te jo eeeg! Ennyit sem röhögtem meg egy gyümölcstorta recepten :o)))))))))) Valakinek elmondanäm, hogy a mai napon csucspontja (mikor a 2 eves fordulonk van ferjem Urammal) egy gyümölcstorta recept volt, akkor valoszinüleg fura arcokkal merednenek räm es nem ertenek mi a bajom :o)))))
Szeretnem ha egyszer egy ältalam irt receptet csinälnäl meg, amin az ugy amugy en nagyon nyugodt anyukäm is anyäzik, mert szerinte en nem tudok receptet irni, mondvän, hogy egy älatlam irt receptet max. egy kod fejtö kepes remekbeszabni.(hülye anyosom kodfejtö...:o))))) ) Ez meg sztem simän bent van a 16-os karikäban. Csibem szeretem ha irsz! (szivecske)

Golden írta...

kész, kifeküdtem ... :))) de a torta, az nagyon guszta lett... *nagyokat nyelő szmájli*

Elf írta...

ügyi vagy te Csibe, utánad a vízözön :):):)

csibike írta...

Jaja, ez az én tortám egyik részlete :))

Zephyr írta...

Saját belső monológomra ismertem ,nagyon megnevettettél:))

Annyira tehetséges vagy Csibike; öröm minden írásodat olvasni és még a tortád is összeállt:)

winstonsmith írta...

Végül is jól néz ki... :)

Lublin írta...

Szerintem jól néz ki!

csibike írta...

Lublin, winston: ... és ehető is :)

Zephyr: Egészségedre :)) Örülök, ha a magam szórakoztatása másokat is szórakoztat, köszi :)