2010. február 23., kedd

Füles kérdés

Néhány napja foglalkoztat Az Élet egyik nagy kérdése, a fültágító, ami nekem nem tetszik (most ilyen diplomatikusan fogalmazós hangulatban vagyok), de nem is ez a töprengésem lényege, hanem az, hogy nem és nem tudok rájönni, miért jó egy-egy sokcentis karika a fiúk és a lányok fülcimpájában, mi benne a szép, vagy ha nem jó és nem szép, miért tágítják például kifejezetten csinos lányok akkorára a cimpájukat, hogy egy elefánt is kényelmesen átsétál rajta. Mindig borzadva nézem az óriási fültágítókat, mondjuk, engem az orron átszúrt csont Afrikában honos törzsi divatja is elborzaszt. A fültágítót nyilván nem öltönyös-nyakkendős középkorúak hordják, meg rosszul megy a kozmetikai cég pr-menedzsernőjének körömcipőjéhez is, viszont nagyon sok fiatalt észlelek mostanában kisebb-nagyobb fülcimpalyukakkal, előfordult olyan is, hogy a zebra előtti tömegben egy fültágítós srác állt előttem és a nagyobbacska karikáján keresztül simán láttam, mikor váltott zöldre a lámpa. (Lehet, pont az a lényege, hogy egyesek felebaráti szeretetből megkönnyítik embertársaik számára a közlekedést és önfeláldozóan kitágítják a füllyukukat, elősegítendő embertársaik zavartalan tájékozódását.) Azon is merengtem, vajh hogy lehet ezzel a fülizével aludni, a kérdés azonban lekerült a napirendről, mert megszavaztam, hogy biztos kiszedik, de azért némi bizonytalanság maradt bennem. A fültágítónál még az az opció is adódik, hogy ha kiszeret belőle a lógó cimpájú tulaj, miként lesz újra normális füle, például levágják vagy visszaforr vagy odavarrják az extrém módon kinyúlt részt? Vagy esetleg nem történik semmi, mert tök jó, hogy az illetőnek kettő darab beépített ugrálókötele van?  

P.S.: Azt hiszem, előrelátó szülőként kénytelen leszek elkülöníteni némi pénzmagot a lehetséges tetoválás-, piercing- és fültágítókárok rendezésére, és addig megszeretem a pálinkát, legyen mivel erősíteni a szívemet, ha csemetém ilyesmivel akarná ékesíteni cimpáját, felkarját, szemöldökét, bimbóját. Nem könnyű anyának lenni, már most látom.

19 hozzászólás:

Elf írta...

szerintem csak neveld úgy, hogy eszébe se jusson - sokkal gazdaságosabb :) (nálunk a kicsi semmi ilyesmire nem vágyik, a nagy meg 2 piercinggel kilőtte a sort) :)

maris írta...

a fület összevarják (: http://testmodositas.blog.hu/2010/02/01/ful_rekonstrukcio_1#more1719440

és ne aggódj, madjnem minden ilyesmit lehet korrigálni/visszacsinálni. több kevesebb sikerrel. :)

Lublin írta...

Igen, ezen már én is gondolkodtam..viszont sosem kérdeztem rá konkrétan, pedig van is a családban olyan, aki tágítja. Érdekes.. mondjuk engem jobban elképeszt a "nyakat nyújtó" spirál:
http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=3851
Persze ez inkább kötelező hagyomány, mint szabad választás. Legalábbis régen így volt.

Picike írta...

Ne is mondd! Ez a fültágító a hideget futkostatja rajtam. Most, mivel esküvő lázban égek, így láttam már neten fültágítós menyasszonyt is! Mondanom sem kell, mennyire visszataszító volt!

Niki írta...

Hu, valószínűleg keveset járok tömegben, mert én tök hülye pofával olvastam a posztot. Fültágító? És az most tulképp mire is jó?

dorw írta...

mikor ilyen egyedet látok azon szoktam gondolkodni, hogy néhány év múlva vajh ez a szerencsétlen hogyan fog állásinterjúra járni? mert huszonévesen ez még menő, nem hiszem, hogy diploma után rögtön a plasztikai sebészetre mennek a friss diplomások...

Macsek írta...

Látszik, hogy hónapok óta nem járkálok be Bp.-re és így bkv-n sem utazom. Sosem láttam még fültágítót! De nem is vágyom rá. Mire a Kiscsirke az önkifejezős szakaszba ér, addigra más egész másféle dolgok lesznek a menők. Pl. köldöktágító, vagy műköröm lábujjakra, vagy olyan fülbevaló, aminek hosssssssszan lelógó részét a nyakba köll kanyarintani és láncként is funkcionál. Rosszabb esetben a másik vége orrpiercingbe vált. Bármi lehet! Én is acélozom magam már előre!

cyborgwings írta...

mindezeken én is eltöprengtem már vagy két-három perc erejéig.

egyébként aki nem vágja miről is van szó, ámbár látta az avatart, az emlékezzék vissza netyri fülére. ő is rendelkezik ilyennel. mondjuk neki speciel szerintem pont jól állt. de amúgy nekem sem tetszik a dolog.

Loihi írta...

Csibike! Örök rohanásban és lemaradásban, most szeretném törleszteni régi adósságom. Kukk be a blogunkba!
Pussz
Fültágító? Hogy mit ki nem találnak? :-)))

ac írta...

a kinyúlt cimpát levágják és összevarrják a fület. nem is ez a durva, hanem orrcimpába !!!!! is lehet tenni tágítót.

maris írta...

bárhova lehet tenni. herezacsi tágító is van. :)

Vica írta...

Erről az jutott eszembe, hogy mennyit ugrattuk Férjuram unokatesóját, aki egy musztáng lovat tetováltatott magára ... hogy majd a termálban hogyan menőzhet a nyanyuszok előtt 60 évesen azzal a girhes gebével:D

csibike írta...

Vica: Imádni fogják :)

maris: Nos, ebbe inkább nem gondolok bele :)

ac: Nagyon higiénikus lehet :)

csibike írta...

Loihi: Hüm, mi az? Mindjárt nézem :)

csillagvirág: Még nem láttam az Avatart, de majd egyszer jól megnézem :)

Macsek: Szerintem nem szép látvány, úgyhogy nem maradtál le semmiről :) Igen, erre a "bármi lehet"-re nagyon kíváncsi vagyok.

csibike írta...

dorw: Nekem is ez jutott eszembe :)

margelis: Keress rá a neten :) A "Mire jó?" c. kérdésre nem tudok válaszolni.

Picike: Te házasodsz? :)

csibike írta...

Lublin: Légyszi, kérdezd meg :) Ha meg leveszi, kibicsaklik a nyaka. Vannak még ilyen - számunkra megdöbbentő - törzsi dolgok.

maris: A több-kevesebb siker azért lehet aggasztó :)

Elf: Szerintem ez nem feltétlenül nevelés kérdése, a baráti körnek abban sokkal nagyobb lehet a befolyása, hogy mi menő, mi nem.

Elf írta...

a fene tudja, van a fiúknak olyan haverja aki szanaszét van varrva, aki tele van piercinggel, olyan is akin semmi nincs... mi sokat beszéltünk erről... ja és sose tiltottam, így alakult :)

lexie avagy Melanie írta...

sose fogom megunni Csibike írásait :D

csibike írta...

Jó hír :)