2010. március 5., péntek

Erőviszonyok

"It megász, nem pofázó, mutassad a szeméjjidett", így a vállas-napszemüveges BKV-ellenőr a nála két fejjel kisebb harmincas-negyvenes bliccmájsztróhoz, akit nyilván nem kell félteni, sunyi tekintet, egykor jobb napokat látott öltözet és miegyéb, de azért olyan jó lenne, ha az ilyen surmó ellenőr végre egy tarfejű-bikanyakú, százötvenkilós tetovált állatba kötne bele, szívesen megnézném, milyen kommunikációs eszközökkel él vele szemben, az előadásra vinnék magammal csokit, szotyit, pattogatott kukoricát. A kis cingárral könnyű, mintha orrszarvú baszogatna szurikátát, az elefánt viszont kihívás lenne, igen.

7 hozzászólás:

Elf írta...

ó igen, mennyire egyetértek vele... de azok csak besétálnak nagy pofátlanul :S

csibike írta...

Majd egyszer... :)

nordmann bá' írta...

Megj.: az ellenőrnek nincs joga igazoltatni (gyk. személyit kérni), mert nem hivatalos személy. Ha hozzád ér, feljelentheted személyi szabadság korlátozása vagy testi sértés miatt. Tehát nem kell parázni tőlük.

salsero írta...

Nordmann bá'-nál az igazság! Nem kérhet személyit...illetve kérheti, de hogy odaadja-e az ember, az más kérdés. Minden esetre nem kötelező. Amúgy az nem feltétlenül jelent gyengeséget, ha valaki vékony. Egy kis "előképzettséggel" gond nélkül le lehet küldeni egy nagyobb ellenfelet... :)

csibike írta...

salsero: Nyilván, itt azonban max. kés lehetett a cingárnál :)

nordmann bá': Ezt majd mondd a cingárnak :)

1 írta...

Múltkor előttem ment be az "asszony" kérték a jegyét, elintézte "nincs pénzem" nem tettek vele semmit, a cingárt is békén hagyják, ha hatványozott az eset.

Golden írta...

tegnap történt: Prága-Nove Zamky között a vonaton. Fiatal srácnak valami gond volt a jegyével. Ellenőr észrevette. Aztán az egészet olyan nyugodtan és csendesen rendezték le, hogy ha nem ül előttem három sorral, észre sem veszem. Meg senki más a dugig vonaton. Két ellenőr volt, a hapsit a nő elküldte, intézze a többieket, ő meg szépen nyugodtan lerendezte a dolgot. Papírok is úgy cseréltek gazdát, ahogy jobb helyeken a kenőpénz szokott, csak semmi feltűnés. Minek az? Kínos mindenkinek, akivel történik, aki intézkedik és aki látja. De így ... tittára európai volt...