2010. március 29., hétfő

Házi zombiképző

Ami Az Időt illeti, hétvégén úgy megborultam, mint lúdtalpas kenguru a jégen. Eleve adott, hogy terhesen nem vagyok a magam úrnője, a beépített életvezetési tanácsadóm dönti el, mit csinálok. Az okos könyvek szerint a második harmadban a kismama kirobbanó formában van, egyből felcsillant a szemem, gondoltam, klassz, végre nekem is lesz olyanom, hogy rengeteg energia. Persze. A kirobbanó forma nálam annyiban mutatkozik meg, hogy tizenhat óra helyett már csak tizennégyet-tizenötöt kell aludnom naponta. Nem fakultatív program, k-e-l-l, sarjunk döntése. A Forma-1 azonban olyan dolog, az óraátállítás miatt a nagyon durván hajnali is, amit nem alszik csak úgy át az ember csirkéje, hanem lelkierejét mozgósítva hajlandó meghallani a mobil ébresztődallamait, kitámolyog az ágyból, szépen átcuccolja a takaróját-kispárnáját a nappaliba, majd a terepre két másodperccel korábban odavánszorgó és azt bemelegítő ő, aki férfije karjaiba kucorodva elalszik félkómában, véreres szemekkel, vattaszerű köddel az agyában megpróbálja követni az időmérőt és a futamot - legalább egy kicsit az elejéből és a végéből. A futamot végül teljes egészében sikerült végignéznem (pezsgőt, virágot, fagyisüticsokit az öltözőmbe kérem), mert egyrészt izgalmas volt, másrészt meg nem Palik közvetítette. Ez utóbbi tény hihetetlenül fellelkesített, ugyanis az időmérő alatt ő, aki férfim fülébe nyekeregtem azon óhajomat, hogy a futamról hagyják el Palikot, legyen inkább 'az a másik' (nem tudom a kommentátorarc nevét, meaculpa ésatöbbi) a Gyula mellett. S lőn. Boszorkány vagyok vagy boszorkány vagyok? Vasárnap aztán cirka tíz mondat erejéig eufórikus állapotba kerültem, mert az Indexen azt írták, hogy soha többé nem lesz Palik, mármint az efegyen, az utolsó mondat viszont szöges bakancsként tiport érzékeny lelkembe, miszerint mégis. Kegyetlen Az Élet. Fuck. De térjünk csak vissza a szombatra. Szolid alvásigényemmel és a brutális hajnali keléssel a hátam mögött úgy véltem, itt az ideje a kiadós durmolásnak. Nos, egyáltalán nem sikerült elaludnom, ha mégis, nyomasztó alvásszerűségbe zuhantam, rémálmodtam, például olyat, hogy ő, aki férfim marokra fog valami gusztustalan és undorító zöld hínárszerű izét és azzal csapkod engem egy szigeten lévő bungaló fürdőszobájában (bioszado), pedig nem szokása. A vasárnap további részében aztán eluralkodott rajtam a letargia, még a csokoládé fagyit sem kívántam, meg feszült voltam, kialvatlan és zaklatott, mint akit gusztustalan és undorító zöld hínárszerű izével csapkodtak meg. Amíg meg nem láttam a kerekedő holdat, azt hittem, Vettel kiesése dúlt fel, így viszont minden a helyére került, ugyanis mióta terhes vagyok, két dolog üt ki: a telihold és a melegfront. Szóval, a hétvége tanulsága, hogy nagy alvásigényű kismama telihold idején ne nézzen az óraátállítás miatt nagyon hajnali efegyes közvetítéseket, mert például kirándulás helyett kiégett zombiként teng-leng két napon át. Uff.

P.S.: A szempárásító visszajelzések alapján azért valamennyire fotogén maradtam a megpróbáltatások ellenére, úgyhogy  ha majd erőt tudok venni a lustaságomon, frissítem itt jobbra fent a pofázmányomat, jöjjön a színes-anyás bucifej.

9 hozzászólás:

galanir írta...

A Palikot én is utálom nem is kicsit.

cyborgwings írta...

én czollnert utálom intenzíven, de ezt már írtam múltkor is, asszem. amúgy palik, amióta úri jó dolga van (értsd: hungaroring fejes meg milóf.sz), azóta hajnali futamokat nem közvetít. a másik arc neve wéber gabi - és imádom, annak ellenére is, hogy tegnap hülyeségeket beszélt kimiről (a tavalyi és az idei ferrari teljesítménybeli különbségéről való megfeledkezés okán).
én amúgy az idei szezon érdektelenségbe fulladása mián már az ismétlésre gyúrtam, de a rutin meg az évek (mint írtam magamnál) nem hagytak nyugodni, megszokott tíz óra körüli ébredésemet átidőzítette a formaegy istene. de legalább megérte, tényleg klassz futam volt.

maris írta...

akkor én most intenzíven összeszégyellem magam, hogy még te is képes és hajlandó voltál felkelni emiatt, én meg nem. komolyan felnézek rád, csibike. :D

csibike írta...

maris: Látod, mi lett a vége :) Inkább álmomban drukkoltam volna Vettelnek, lehet, jobban ment volna.

csillagvirág: Ő talán valamennyivel tűrhetőbb a Paliknál, nem? Igen, Kimi miatt én is húztam az orromat :)

galanir: Soha nem szabadulunk tőle, van egy olyan érzésem :)

Rege Ata írta...

(Tényleg: Te terhes vagy - nem áldott, nem állapotos, nem másállapotban levő, ... mert úgy idétlen és bonyolult és téves(?))

(Gratula! ;-))

cyborgwings írta...

látod, maris... ilyen egy igazi formaegy fanatikus. mehetsz a sarokba. :P :D

csibike írta...

csillagvirág: Ő, aki férfim tehet róla :) Amíg ő nem volt, addig nem érdekelt az efegy.

Rege Ata: Nincs semmi bajom a 'terhes' szóval, nem látom bele a terhet :) Az áldott viszont nem jön a számra karácsony kapcsán sem, nem is fog, nem vagyok vallásos, az állapotos erőltetett, a másállapotot meg csak 'más állapotként' szeretem használni. Ahány kismama, annyi verzió.

cyborgwings írta...

egy újabb jó pont ő, aki férfid mellett. :) de ez persze afféle inside joke maris és köztem. eddig nem hitte el, hogy divatdrukker, ha csak az ismétlésre hajlandó fölkelni. :D

ja, amúgy azt elfelejtettem írni az előbb: ki tűrhetőbb paliknál? czollner? mert én a kappanhangjától, ami fejhangra vált visítás közben, agyérgörcsöt tudnék kapni néha. ráadásul orbitális hülyeségeket tud összehordani egyfolytában. palik legalább csak a pilótákat nem ismeri föl - igaz, ő akkor sem, ha ki van írva a képernyőre a nevük... :D

maris írta...

na jó, hétvégén felkelek. :P de, ha unalmas lesz, vagy massa nyer...