2010. november 2., kedd

Rohan az idő

Azt muszáj megörökítenem, hogy blogos évfordulóm volt mostanában, öt éve és néhány napja blogolok, és ha jobban belegondolok, fel sem tűnt, hogy már öt éve és néhány napja. Az öt gombócból is sok, nem igaz? 
Az évforduló kapcsán belelestem a statisztikába és megszeppentem kicsit, mert kiderült, hogy ezt a nagyon fiatal két blogomat hatszáznál is többen olvassátok. Már attól megilletődtem, hogy ott jobbra egyre nő a rendszeres olvasók száma, a hatszáz viszont rengeteg, és ha élőszóban előadást kellene tartanom ennyi embernek, izzadna a tenyerem, remegne a lábam és úgy homloklebenytájt dobogna a szívem, nem állna meg torokmagasságban. Tiszta szerencse, hogy firkálás közben el tudom felejteni a számokat, különben alig bírnék összehozni egy normális bejegyzést, ugyanis nekem van egy távolságtartó, visszahúzódó, némileg antiszoc énem is, kérem szépen, csak általában a többi énem (én szempontjából nagyon sokan vagyunk bennem) lefogja és baromi nagy ragtapaszt nyom a szájára, úgyhogy a kommunikációja nagyrészt hitetlenkedő pislogásban merül ki.  
Mondhatnám, hogy fogalmam sincs, miért olvastok, de ez így nem teljesen igaz, mert a szülinapi mélözönben egy csomó mindent elmondtatok, és hát ott könnyeztem meghatottan a levelek fölött, a távolságtartó, visszahúzódó, némileg antiszoc énem pedig hitetlenkedve pislogott. A nemszülinapi levelekben is mindig olyan jó dolgokat írtok, és szuper, hogy a blogoknak köszönhetően csupa jófej emberrel találkoztam idén is, sehol egy pszichopata sorozatgyilkos (nem mintha vágynék rá), a gyereket meg lassan elkényeztetitek az ajándékokkal. És van olyan, aki már öt éve és néhány napja olvas, döbbenet.

18 hozzászólás:

Béb írta...

Csak még jól leplezem, hogy pszichopata sorozatgyilkos vagyok...

roza írta...

Nem sok,"csak" ennyi:szeretünk Téged,illetve Titeket :)

Nóra írta...

Érdemes lenne ezt az öt évet könyvben is kiadni! :D

cyborgwings írta...

sajnálom is, hogy csak kb. két éve akadtam rád. a maradék három év pótlásához még nekem sincs türelmem, pedig általában vissza szoktam olvasni a régebbi bejegyzéseket. na sebaj, szerencsére van mindig valami klassz új, ami kárpótol. :)

Niki írta...

Hát akkor, Boldog szülinapot a BLOG-nak! És még sok-sok bejegyzést nekünk, olvasóknak!

Elf írta...

boldog blogszülinapot :)

Névtelen írta...

Csibike, a te blogodat nem lehet nem olvasni..Vèetlen akadtam ràd, egy màsik oldalra tett fel valaki egyik bejegyzèsed, mintha az a szemèly ìrta volna.
Betettem a gugliba, mert gyanùs volt, ès tèged hozott ki.Azòta (kàbè 1 hònap) olvaslak ès a règieket is vissza!
5 èv, gratula!Nekem nem lenne tùrelmem a blogìràshoz, bevallom.

Hencsi írta...

Új olvasóként is szeretnék boldog blogszülit kívánni. Sorozatgyilkos nem vagyok, de még lehetek.Majd akkor abbahagyom az olvasásodat,megígérem:)
Csak így tovább, puszi a cápafinak!

mariann írta...

Most elgondolkodtam,hogy mióta.
Es azt hiszem, kozel van a négy évhez.
De mivel távolságtartó énem nekem is van, talán kb. fél éve kommenteltem eloszor:)
Remélem, még sokáig olvashatlak:)

Csigamami írta...

Én is még csak 2 éve olvaslak... Egyszer azt írtam, hogy a blogodat pszihiátrián terápiás céllal alkalmaznám a depresszió kezelésére. Akkor még nem gondoltam, hogy pont én beleeshetek ebbe az állapotba. Viszont öngyógyítás céljából is használtam és ugyan ha nem is oldotta meg a problémámat, de abban az időszakban (Benduson kívül) csak a blogod volt belőlem képes őszinte mosolyt kicsalni. Ha Te lennél a TV-ben még Tv-t is néznék :o)
De mégsem szeretném, ha híres lennél, pusztán önző okokból kifolyólag, mert most egy kicsit az én Csibémnek is érezlek, vagyis lehetőségem van veled kommunikálni még akkoris ha nem ismerlek és ez olyan személyes és ez engem megtisztel, de tényleg, hogy válaszolsz nekem, így: Csigamami: és írod, nekem és csak nekem:o))))) Ez jóóó, szóval inkább írjál itt nekünk, mert ha híres leszel, akkor.. hát erről sajnos rossz tapasztalataim vannak...
Szeretlek Csibe és jó hogy vagy nekünk!!!!!

Vera írta...

Én kimaradtam az elmúlt 3 évből, csak kb. másfél éve olvaslak, de visszaolvastam a régi gyerekblogodat és énblogodat is, bár az utóbbit nem bírtam sokáig a sok idézet meg kép miatt... :) De örülök, hogy ez az énblogod már tartalmas. :)
Boldog blogszületésnapot!

Névtelen írta...

Én nyertem eddig úgy látom :) Én már vagy 6 éve olvaslak vagy több? :) :) :)
Szépségespillangócskakirálykisasszony ;)

Sac.

csibike írta...

Köszönöm szépen :)

Sac: Csak öt éve blogolok, nem olvashatsz régebb óta :)

Vera: A régi énblogból nem is érdemes elolvasni az első 1-2 évet. Ha jól rémlik, 2008 és 2009 már nélkülözi a képeket, idézeteket, ott már vannak élvezhető írások :)

Csigamami: Örülök :) Nem valószínű, hogy a következő harminc évben híres leszek, azt nem nekem találták ki.

mariann: Mindig is érdekelt, hogy x év 'csend' után miért pont egy adott bejegyzésnél szólal meg valaki először :)

Hencsi: Szia itt, és gyönyörű baba van a képen :)

Edit: Sajnos, nem először fordul elő, hogy valaki lenyúlja egyik-másik bejegyzésemet. Ezzel önmagát leminősíti, engem pedig akaratlanul is megdicsér :)

csillagvirág: Le a kalappal azok előtt, akik évek óta olvasnak és még vissza is olvasnak :) Én általában becsatlakozom az adott bloghoz, az archívumba max. belenézek, pont azért, mert mindig van új.

Hencsi írta...

Szeretem,amikor kisfiús anyukák megdicsérik a lányomat:) Ugyanis Ő van a képen. Köszönöm:)

mariann írta...

Elárulom,ha tényleg érdekel,:) itt a kovetoknél én voltam anno a 100.:)
Es akkor ezt ide is kommenteltem.
Valahogy így tort meg a jég:)
Aztán már írtam a babásba is.
Hát így:)

Névtelen írta...

Csibi ez tény de én nem azt írtam, hogy a blogodat olvasom már vagy 6 éve :P
korridor,msn az én emlékeim tiszták még arról az időről :P :D :D ;)

Sac.

csibike írta...

Hencsi: Sejtettem :)

mariann: Érdekelt, tényleg :)

Sac: Úgy sincs meg a hat év. K. barátnőm huszonvalahány éve olvas engem így meg úgy.

Névtelen írta...

De több mint 5 :P, és K. barátnőd nem írt ide úgyhogy nem ér :D

Sac.