2010. december 21., kedd

X-Faktor, azaz most honnan fogom tudni, hogy szombat van?

Gyerekes életem egyik alappillérét veszítettem el azzal, hogy véget ért a műsor. Összefolynak a napok, annyira rohan az idő (mit rohan, száguld!), manapság könnyen zavarba lehet hozni azzal, hogy épp milyen nap van, a hányadikával meg pláne, legutóbb már azon is elcsodálkoztam, hogy december az aktuális hónap, mert azt tudom, hogy november után december jön, de hogy ilyen gyorsan, azt eddig nem sejtettem. Egy szép napon arra ocsúdok, hogy elrepültek az évek, mindjárt érettségizik a fiam. (Mintha gyerekkel háromszor olyan gyorsan telne az idő. Azért valahol borzasztó ez a tempó.) Ha X-Faktor, akkor szombat, ergo megint elmúlt egy hét, ez volt a fix pont Az Időben, most törhetem a fejemet egy új időszámításon.   
Amúgy nekem tetszett a műsor, színvonalban verte a Megasztárt, a tizenkét döntős között több volt a valódi tehetség és a műsorvezető páros sem volt közönséges éspervagy bulvár, szóval, én remekül szórakoztam, a műsort kísérő, néha kínos kötelező körökre pedig nagyvonalúan legyintettem. Szeretem, ha ennyire tehetséges emberkék mérik össze a tudásukat, és csak kicsit vagyok irigy. Jó, a Csabi nem tehetségesebb, mint a Nikolas, de örülök, hogy ő nyert, mert ha fiatalabb lennék úgy tíz évvel, őrülten szerelmes lennék belé, bizonyos énekhangjai sem zavarnának (hahhh, kit érdekel az ének ilyen bugyiszaggatóan kék szemeknél), meg azért is, mert nekem sok volt, ahogy a Keresztes Ildikó legkedvesebb mentoráltját ajnározta (A Hang, Az Angyal, Az Istenáldotta Tehetség, ugye, Ildi?), néha maga a hisztikkel feltupírozott K.I. is sok volt. A Nikolas-féle pasinál zavar a sterilitás, hogy olyan kis bájgúnár, minden szőrszál a helyén, biztos azért, mert egyrészt képtelen vagyok ilyen makulátlan megjelenést produkálni, másrészt meg mindig ott a kérdés, hogy ki mit próbál leplezni belül a tökéletesen megkomponált külsővel. Wolf Katinak drukkoltam, kedvelem a humorát, a stílusát, a szemöldökét nem, bár erről nem ő tehet, hanem a sminkes. Vecának is szorítottam egy kicsit, ott lett volna a helye az utolsó kettőben. A következő életemben pedig olyan kis apró, törékeny alkatú lány szeretnék lenni, mint a Nyári Edit, mert soha nem volt még XS-es ruhám. És igazából Norbinak is szurkoltam, de csak az elején. Leesett az állam, hogy a mentorok meglátták benne a lehetőséget (ezért keres a Geszti milliókat és nem én), izgalmas, ha egy őrültnek tűnő valakiről kiderül, hogy félig-meddig zseni. Oké, nem zseni, de mindenféleképpen polihisztor, érzékeny és intelligens polihisztor, és jelenleg a legszebb csúnya fiú Magyarországon. A hangja az, ami nem fogott meg, nem bírnám pusztán hallgatni, egy idő után untam a produkcióit. Ami az X-Faktort illeti, kifejezetten várom a következő szériát, hogy megint tudjam, mikor van szombat. Örülök, hogy ilyen szerethető embereket mutatott a tévé hétről hétre, jó ez, kell ez.

P.S.: ... és most hallgassuk meg, hogy ain't no mountain high enough, mert klassz. Csak azért merem hangosan énekelni itthon, mert a fiamat kaja közben sem zavarja, hogy nincs hangom - dúl benne az életösztön.

11 hozzászólás:

Béb írta...

Valljuk be, az eredeti szám sokkal energikusabb, életvidámabb...

Picike írta...

Engem is már a döntő annyira nem érdekelt, mert szerintem egyik fickó sem a legjobb volt az X-faktorban. Én is Vecának vagy Wolf Katinak drukkoltam, az lett volna a szép, ha ők ketten lesznek döntősök a végén vagy legalább egyik. Nekem meg kaposvári lévén kötelességem lett volna szeretni Norbit, de nem ment. Én csak egy jó fej, vicces figurát láttam benne, de a hangja bőven nem volt az első háromban benne. Amúgy mindent összevetve tényleg sokkal színvonalasabb műsor volt, mint a Megasztár. Ha akarod, minden szombaton írok egy e-mait, hogy figyelmeztesselek: ma szombat van. :-))

RneIcus írta...

örülök ennek a bejegyzésnek :) Úgy kb. egyet is értek veled. Mondjuk én nem örültem, hogy Csaba nyert, ha már a 2 fiú közül kellett választani akkor inkább Nikolas. Amúgy meg amíg lehetett Vecának drukkoltam, szerintem neki kellett volna nyerni. Bár így is nyert, abban biztos vagyok.
Keresztes Ildi pedig túl sok volt. Visszavehetett volna egy kicsit, így nekem rendesen ellenszenves lett.

Marjann írta...

Ildi és Nikolasz jellemzésével egyet értek! Ildi konkrétan úgy viselkedett, hogy többünkben felmerült, hogy mi is van köztük?
CSabika szeme az én bugyim nem szaggatta, de biztos bennem van a génhiba.:)
Nálam Kati, Veca és Szabó Mariann voltak a favoritok.
Noribról: Az X-faktor elvileg nem Énekest, hanem Szórakoztató Embert keresett, nem? Mert ha igen, akkor Norbi nagyon is ideillett. Az énekhangját lehet képezni, de a két döntőskébe senki sem fog ekkora energiát oltani.

csibike írta...

Marjann: Most az enyémet sem szaggatta, hidegen hagyott, azt írtam, hogyha tíz évvel fiatalabb lennék :)
Jó fejnek és jó énekesnek tartom az Ildikót, ebben a műsorban azonban gyakran homokba dugta a fejét és túlzásokba esett, nem értem, miért.
Nekem énekes rémlik. Ha az énektudás mérkőzik, akkor az énekes, nem? Norbi vitathatatlanul nagy energiával rendelkezik.

RneIcus: Aki nagyon akar, az biztos tud élni a lehetőségeivel akkor is, ha elsőnek-másodiknak esett ki, Veca meg olyan tehetséges, hogy turkálni fog a jobbnál jobb ajánlatok között :) Arra azért kíváncsi vagyok, hol lesznek ezek az emberek egy év múlva.

Picike: Én is így voltam a döntővel, nagyjából a második felétől néztem bele. Oké :)

csibike írta...

Pigi: Az Édesek és mostohák c. filmben hallottam először, már ott is jól szólt :)

Marjann írta...

Csibike: Úgy értem, hogy ők azt keresik, akiben meg van az "x faktor". Szóval valami plusz. Számomra ez a plusz nincs benn se Nikolászban (jó a hangja, de semmi extra nekem), se Csabiban (10éve jó lett volna egy fiúbandába). Norbiban pedig meg van.

Egyébként érdekes, hogy ha megnézed a Megaszart, a régebbieket, inkább a kiesők futottak be, mint az első helyezettek. Vagy csak nekem tűnik úgy?

Pocak írta...

Én tv híján nem láttam a műsort, nem is hiányzott, viszont Keresztes I.-ról, mint emberről, sok jót nem hallottam eddig... Borzasztó sztárallűrjei vannak, és lenézi azt, aki nem az Ő köreiben van... Ettől lehet akármilyen jó énekes, de sokat levon az "értékéből"

Elf írta...

Boldog karácsonyt!!!!

Niki írta...

Köszi, hogy megfogalmaztad a gondolataimat! Ez így jó ahogy írtad! Fantasztikus vagy Csibike!

csibike írta...

Boldog karácsonyt nektek is :)

margelis: Ehh, már megint a túlzás :)

Pocak: Szerintem az Ildi az a nő, aki rengeteget küzdött az álmaiért, tudja, mennyit ér, erős, öntörvényű, érzékeny és jó énekesnő :) Nekem szimpatikus, hogy anyatájger volt, csak egyrészt túlzásokba esett néha, másrészt igen elfogultan ítélte meg a mentoráltjai hibáit.

Marjann: Ha Norbinak valóban jó hangja lenne, helyeselnék, de ezen nem fogunk összeveszni :) Passz, nem tudom, kik voltak a kiesők.