2011. szeptember 12., hétfő

Még mindig lopják a bejegyzéseimet

Ha egy blogger régóta olvas engem, előfordul, hogy rögzülnek benne bizonyos szavaim, kifejezéseim, nyelvi leleményeim, és ezek itt-ott visszaköszönnek a bejegyzéseiben. Nem gond. Az sem, ha használja az egyes stíluselemeket, nyelvi megoldásokat és jól érzi magát írás közben. Egészségére, éljen a játék. Ráadásul kedvelem, nem gondolok semmi hátsó szándékra/irigységre/frusztrációra. Megtetszett neki, hadd vigye. Nem várom el, hogy hivatkozzon rám.
Ha egy blogger lassan, de biztosan teletűzdeli a posztjait rám jellemző megoldásokkal néhány bejegyzésem elolvasása után, és emiatt úgy érzem, a kezdeti szimpátia villámgyorsan csalódásba torkollik, hogy nem boldogul egyedül, írok neki mélt és barátságosan rákérdezek, mi az oka a sok-sok egyezésnek, mert ez már egy kicsit gond. Néhány alkalommal fordult elő ilyesmi, az érintett blogger mindig tagadott és megsértődött, mindig, pedig ez nem olyan dolog, amit ne lehetne elismerni, megbeszélni. Még csak nem is maradna bennem rossz érzés, szabad utat kapna a szimpátia.
Ha valaki blogban, facebookon, iwiwen vagy bármilyen más nyilvános felületen sajátjaként publikálja a bejegyzéseimet, na, az gond. Lopás. Leggyakrabban szólnak, mert véletlenül ismerős a szöveg, vagy túl jó az adott szerzőhöz és rákeresnek neten, a rendszer meg kidobja a blogomat, vagy egy kép linkje marad a sajátként közzétett posztban, ami elvezet hozzám (és ez azért amatőrség, lássuk be) ésatöbbi. Mariann, például te mikor fogod abbahagyni? Az 'ő, aki férfim' kifejezés lenyúlása nem elég, úgy látom, és a legutóbbi lopássorozat sem.

 

Arra vagyok kíváncsi, hogy az, aki az én gondolataimat, szavaimat, egyebemet majmolja-lopja, az ettől valóban boldog? Mert akkor receptre írom fel, hogy az egész világ egyetlen nagy boldogság legyen, hála a copy+paste-nek.

39 hozzászólás:

Évi írta...

Aztamindenit!

Macsek írta...

Ahogy elnézegettem az üzifalát, nem csak tőled lop... bár ez nem vígasz neked. (sem) Egyáltalán lehet itt tenni valamit a blogzáráson kívül,ha az ember véget vetne az ilyentén plagizálásnak??!

Anita írta...

Te Jó Ég! Ez nagyon ciki. ez nagyon durva! Még mindig nem hagyta abba?
Ilyen szinten más tollával ékeskedni enyhén égés(és erre nincs jobb kifejezésem, mert erre nincsenek szavak...). Legalább kicsit írná át... Ezek után én az olvasói helyében kétségbe vonnám hogy na akkor vele mik is történtek meg azok közül amiket leír......

király.diana írta...

Nemár! Hogy lehet valaki ennyire buta?
Oké, hogy tetszik neki, de akkor miért nem írja oda honnan származik? Jó, jó, én meg naiv vagyok....

mongaal írta...

Ez annyira szánalmas! Nincs saját sztorija??? És ha nincs, akkor ellopja a másét? Szó szerint? És ettől jobb neki?
És még továbbra is lenyúlja a "nyüssz és nyaff" szófordulatodat a Facebook-on. Komolyan megáll az ész...

Nóra írta...

Ez nagyon durva, szinte már beteges!

CathlenKata írta...

Én csak egy zugolvasód vagyok nagyon régóta. Szeretem a humorod,jókat mosolygok, netán röhögök az írásaidon de, hogy ellopjam :-o

Beteg dolog ez biza.....

De azért ha egy mód van rá ne zárd le a blogod ...

Pöttyöskutty' írta...

Ez azé' nagyon durva....vmi fertőző dologról lehet szó, mert nálam nem meg a munkásságomat lopják...morrrr

Csigamami írta...

:o) ezen az ebmber már kínjában nevet. legszívesebben odaírnám neki, hogy....
Nem ez a csaj volt, aki a lever.freeblogról "ellopta" Lilut, sajátjának adta ki, mint agydaganatos kislányt és egy egész blogvilág szorított nekik, aztán a szappanopera folytatásaként elhagyta őket Levi (akinek még a nevét sem változtatta meg) és képeket rakott fel sajátjaként. Aztán mikor Ercsi rájött vége volt a mókának. Lehet Te vagy az új áldozat?

Elf írta...

sok beteg ember van a világon, ez is az: önkifejezéshiány, önkritikahiány, sablonosság, pofátlanság a neve és még csak haszna sem lesz belőle, csak a máját kenegeti, attól meg nagyobb és sárga lesz, megbetegszik és belehal... szerintem nagyívben tojd le, ettől te nem leszel kevesebb...

Majmóca írta...

Frankó! Pedig párszor már "felszólítottad", hogy legyen kedves abbahagyni. Nem használt, valószínű, hogy tényleg valami gáz van vele, ha nem ért a szép szóból.

zinajda írta...

Imádom az írásaid, szerintem többször bevallottam. Kb. annyira, mint Rácz Zsuzsa írásait (nekem nagyon nagy favorit) és a stílusotok sokban hatott rám és a gondolkodásmódotok sokat segített, de eszem ágában sem lenne, hogy kvázi szóról szóra ellopjam valamely irományotokat...
Nagyon-nagyon rossz ez... plágium meg miegymás, függetlenül attól, hogy nem lett konkrétan levédetve... de attól még....

Marjann írta...

Ez a Mariann, nem az a Mariann, ezt leszögezném.
Amúgy meg akasszuk fel, hogy kedvenc musicalemből idézzek.

miskolczi írta...

Én úgy vagyok vele, hogy nem szégyen az, ha nem minden jópofa és remek ötlet, szófordulat és dolog nem az én fejemből pattan ki. De azokat nem is tüntetem fel sajátomként. :) Semmiből nem tart kiírni a FROM-ot vagy FORRÁS-t szerintem. Ez a fajta másolás amit itt látok, szerintem azon túl hogy beteges, a Te bosszantásodra történik Csibi. Főleg ha már többször előfordult és "felszólalásod" ellenére ismétlődik. Mondanám, hogy le kell carni... de hát bosszantó na. Legalább is engem bosszantana, ha valaki így rám kattanna.

1 írta...

Ejjdeszánalmas.

Edina írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Edina írta...

Igazából nem értem, hogy miért jó ez neki. A végén odáig fajul a dolog, hogy Andrist is saját gyerekeként tünteti fel.

Én is nagyon szeretem az írásaidat, mert elszórakoztat, ugyanakkor el is gondolkodtat, de soha nem jutna eszembe, hogy a te vagy más írásait, gondolatait a sajátomként tüntessem fel.

csibike írta...

Nemrég kaptam az infót, hogy valaki belinkelte neki ezt a posztot és hirtelen minden szöveges bejegyzése eltűnt a facebookos üzenőfaláról, vajon miért... :) Köszönöm az ismeretlen partizánakcióját.

Betegesnek gondolom én is, mert évek óta lóg a blogjaimon, és pont emiatt nem bosszant, hanem zavar. Sokáig toleráns-türelmes voltam, ennek most vége.

mongaal írta...

Hi-hi, tényleg eltűntek a bejegyzései az üzenőfaláról... Ez jó módszer volt, bárki is tette!!! :) :) :)

Mariann írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Luca írta...

Kedves Mariann! Üdvözlendő, hogy akkor ezentúl csak a barátaidat vered át. Csak így tovább!

(Bocs, Csibike!)

Névtelen írta...

Pffff na ez no comment. De tényleg. Csibim tudom, hogy pofátlan vagyok és valószínűleg nem a legjobb időpontban de hoztál végül döntést arról lehet e az enyém a csodálatos fekete karkötő?:$ Tényleg nagyon vágyakozom rá.:$

Csigamami írta...

Hát kedves Mariann, miért tünteted el a "partizánok" elől a bejegyzéseket? igazad van... ők tudják, hogy hazudsz, jobb ha a barátaid nem jönnek rá. amúgy a többi sem saját, gógül barát árulkodik ;o) azt is más blogokból kópi-pészteled...

Mariann írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Csigamami írta...

Te most viccelsz??? én PÖLÖZZEK???? :o))))) ezekszerint az alapbetegségedhez még személyiségzavar is párosul, hogy nem tudod mit lopsz... Nem leszek a gyámod kedves.

Elf írta...

ahogy elnézem a blogot, mmint Mariannét, tök más a stílusa, hogy tudja magáénak vallani Csibe írásait? :O:O:O nem feltűnő, hogy egyik másik teljesen más, mint a többi???? miért vágyik az ember a másik tollával ékeskedni és mi ebből az előnye? nem értem... vagy én vagyok hülye vagy....

mariann írta...

Jajistenem, mar felek kommentelni, nevet kell valtoztatnunk, ez a beteg tyuk lejaratja a mi szep nevunket is!
Egy szinten masik Mariann, aki nem az.

Roni írta...

Háddedurvaaa! Veled vagyunk Csibike! (még így ismeretlenül is ;)

Zsani írta...

Szia!
Eddig csendben olvastalak.. de ez annyira durva:D Bár ez enyhe jelző, a többit inkább nem írom le, ami eszembe jut. Egy kérdésem lenne csak: MIÉRT??? Sejtéseim ugyan vannak, de ezzel a módszerrel nem fog célt érni.:)

csibike írta...

Mariann: Ennél nagyobb betegség? Ha nem érzed elég nagynak a bajt, segítek:
1. Hat hónappal ezelőtt azt hazudtad itt kommentben, hogy csak az ismerőseiddel akarod megosztani a bejegyzéseimet. A nevem és a blogom linkje azonban valahogy lemaradt, sajátodként tettél közzé mindent a facebookon.
2. Hazugság volt az is, hogy nem csinálod többé. Dehogynem csinálod, annyira csinálod, hogy
legutóbb talán tegnap vagy előtte nyálaztad át a régi blogom archívumát megfelelő bejegyzés után kutatva. Megint lebuktál, mert elfelejtetted, hogy sokan olvasnak, közülük többen fent vannak a facebookon is.
3. Remek, hogy a nyilvánosság helyett csak az ismerőseidnek tartogatod a hazugságaidat, gratulálok.
4. A bejegyzéseim ellopásával olyan dolgokat hazudsz ezeknek az ismerősöknek, amelyek soha nem történtek meg veled. A személyiségem egy részét sajátodként állítod be.
5. Ma kábé harmincszor nyitottad meg a blogomat - eddig.
6. Évek óta sündörögsz a blogjaim körül, és nem jó szándékkal.

Pszichológiai eset vagy.

csibike írta...

Csupa Csoki: A nicked láttán eszembe jutott, hogy van egy málnás csoki a hűtőben, de ma már nem kellene hozzányúlni, ehhh :)

Mindenkinek szeretném megköszönni a kommentet, és elnézést, hogy nem reagálok név szerint, de nagyjából mindenhová ugyanazt tudnám írni. Jó éjt nektek :)

csibike írta...

Jajj, a rendszer nem hagyta az előbb, de most gyorsan ideírom, hogy örülök az új arcoknak :) (A zugolvasó kifejezést nem csípem annyira.)

Mariann írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
csibike írta...

Már megint hazudsz, magadnak is. Részemről itt a csevegés vége.

Koperta írta...

Biztos úr, mindössze KETTŐ, azaz KETTŐ millát klónoztam, nemárhogy ezért tessen bántani!

pfff

király.diana írta...

De nagy az Isten állatkertje! És még van képe itt arcoskodni....mást inkább már nem is írok, mert se nem finom, se nem nőies. Pont.

Csigamami írta...

Mariann: ha olyan jól hazudsz, mint helyesen írsz, veszett fejsze nyele.... gyíkgörcs

Leonine írta...

Jajjj, már megint ő? Annyira gagyi, hogy nem elég, hogy ellopja a bejegyzésed, még arra sem képes, hogy azt a pár félmondatot, amit átír, hasonló stílusban kövesse el. Így ha nem ismered az eredeti bejegyzést, akkor is 90%-os pontossággal megmondod, mi az, amit tényleg ő írt belőle.

Mariann, az emberiség érdekében kérlek, legalább a -ba, -be, -ban, -ben ragozás szabályait tanuld meg, légy szíves, mert komolyan mondom, ez már fáj...

che írta...

Artisjust neki!
Azok is csak a szegény torrentezőket tudják bactatni.