2012. január 27., péntek

Segítség a koraszülötteknek

"Kedves Anyukák, Nagymamák és vállalkozó szellemű Hölgyek!
...
Koraszülött osztályunknak keresünk olyan vállalkozó szellemű segítőkész Anyukákat, Nagymamákat és Hölgyeket, akik jó szándékból vagy jutányos áron (100-200ft) varrnának az osztályon tartózkodó koraszülött kisbabáinknak rugdalózókat és bodykat (kb 10-10 darabot különböző méretekben). Illetve kötnének pár kissapkát (22cm-es fejkörfogattól 32cm-ig). Sajnos a mai világban egyre több kisbaba látja meg korábban a napvilágot. A mi osztályunkon 400 grammtól (nem, nem hiányzik egy nulla) 6 kilóig fekszenek a kisbabák, akik valamilyen oknál fogva intenzív ellátást igényelnek. A már jól lévő babákat mi is szeretjük felöltöztetni, hogy komfortosabban érezzék magukat, illetve hogy szokják a szobahőmérsékletet. A tőlünk távozott gyermekek szülei a nagyobb babáknak sokszor hoznak ruhákat amiket az Ő gyermekük már kinőtt, de sajnos a 2 kiló alatti kisbabáinkra nagyon nehéz ruhát találni, és ha az ember rálel 1-2 darabra, akkor az ára a vásárlás akadályozó tényezője(2000-5000ft). Minden ruhára nagyon vigyázunk, pontosan azért mert nagyon nehéz beszerezni , ebben sokat segít az hogy osztályunknak saját mosodája van, így nem kell központi mosodába küldenünk a ruhákat. A legelső 1500grammos babára való ruhát egy anyuka hozta és elmesélte hogy azt a ruhát bizony az ő játék babája viselte. Ebből a darabból indultak el az első bodyk és rugik. Sajnos sapkákat ekkora méretben nem lehet kapni, már jó pár helyen keresgéltünk, de hiába. A sapkákra azért lenne nagy szükségünk mert ezek a pici babák a fejükön keresztül nagyon sok hőt veszítenek, és a sapkákat ennek megakadályozására használnánk. Az anyagot mi beszereznénk, pesti viszonylatban személyesen, vidéki viszonylatban postán eljuttatnánk a méretekkel együtt.
Minden segítséget nagyon köszönünk az osztályon fekvő és növekvő kisbabák nevében."

A facebookos elérhetőséget ezen a linken találjátok. Az egyik mappában közzétették a szabásmintákat is. 

Ilyen szinten nem tudok se kötni, se horgolni, se varrni, de már körvonalazódik néhány ötlet a - közeledő hidegfronttól mindjárt széthasadó - fejemben.

5 hozzászólás:

Elf írta...

osztottam fb-n

Marjann írta...

Életemben nem kötöttem, horgoltam, varrtam, de fészbuk megosztásban jó vagyok. Hátha ez is segít. (tiszta libabőr lettem)

feleslady írta...

Eddig csak figyeltem, nem írtam, viszont most ennek a bejegyzésnek a hatására úgy érzem, jobb ha leírom amit még pluszban tudok. Létezik egy kötős-horgolós csoport face-en(https://www.facebook.com/groups/118469888242442/). Ott teljesen rá vagyunk állva a dologra, aki úgy érzi segíteni szeretne ilyen téren (kötés-varrás-horgolás) az oda is betársulhat, és ott is lehet egyeztetni, szabásmintákat, kötős-horgolós leírásokat találni. És nem csak az I. SOTE kaphat sapikat, rugikat, hanem ha az ország más pontján összegyűlik több felajánlás, ott is visszük a koraszülött-újszülött osztályokra.

Orsi írta...

Ment az iwiw-re!
Én sajnos egyikben sem jeleskedem! :(

csibike írta...

Köszi a megosztásokat :)

Alexandra: Nagyon örülök, hogy leírtad ezeket az infókat, remélem, minél többen tudunk segíteni :)