2013. január 8., kedd

Az időzítésről

Vasárnap leszedtük a karácsonyfáról a díszeket, a szaloncukrokat, az égősort, a mindent. Nem akartunk tűlevélszőnyeget a nappali-szemeteskonténer távra, ezért ő, aki férfim nagyon fifikásan vett metszőollót és szemeteszsákot, és cirka harminc perc alatt lemetszette a fáról az ágakat, szépen bezsákolta őket, aztán amikor már csak a kis kopasz törzs maradt az asztalon, verítékkel a homlokán és metszőollóval a kezében megdermedt és rám nézett, hogy ugye, csináltunk képet a karácsonyfáról?  

7 hozzászólás:

teide írta...

És ha nem, visszaragasztgatja az ágakat? :D

roza írta...

És?Csináltatok? :D

Csigamami írta...

simán vissza lehet ragasztani :D én anno, mikor még friss duhajok voltunk a férjemmel kedvességből le akartam portalanítani a kedvenc fáját (porszívóval....), s mikor egyik levél a másik után tűnt el róla és már majdnem nem volt rajta levél, akkor gyorsan kiürítettem a porzsákot és celluksszal visszaragasztottam egyesével a leveleket. legalább 3 napig nem vette észre... :o)

Hencsi írta...

Megnyugodtam :) Idén egyetlen darab homály telefonos fotó készült a fánkról, aztán lebontottam,és utána jutott eszembe a malőr :)

Vica írta...

Jövőre normand fenyőt vegyetek, kicsit drágább, mint a luc, viszont nem hullik.
Hónapok múlva, amikor már teljesen elsárgultak a tűk, akkor hullanak le valamikor.
(kertes házban lakom, és kikerül a komposztba minden szerves anyag, így a fenyő is, na valamikor nyáron még láttam a tűket az ágakon)

csibike írta...

Vica: Olyat vettünk, legalábbis azt mondták, hogy az, és annak is tűnt :) A tűket mi is látjuk egészen sokáig, ma leltem egyet megint.

Hencsi: Ja, mi többet csináltunk, csak B. nem emlékezett rá, pedig ő is fotózott :)

Csigamami: Ööö... ez komoly? :)

roza: Igen, mindketten :)

teide: Soha nem tudjuk meg :)

Csigamami írta...

Tökre :o) Mikor a kedvenc hala megpurcant pénteken délelőtt, lefagyasztottam, hogy ne rontsa el a hétvégénket és hétfőn reggel visszaeregettem az akváriumba... :o)