2013. október 23., szerda

Élvezetek helyett a gerincsérveket halmozom

Nos, amíg nem szültem gyerekeket, egy, azaz egy darab gerincsérvem jött ki az ülő- és állómunka, valamint a lelki válságosdi hatására (pl. a válásom előtti időszak, melóhelynek csúfolt gályahelyen töltött évek), mióta kétgyerekes anyuka vagyok, az elmúlt három évben a gerincsérveim száma két és félre emelkedett. Igen, az anyák élete csupa móka és kacagás. Az aranykezű gyógytornász nénim papucs orrán pamutbojtot hajtogatott belőlem, és közben átbeszéltük, milyen fizikai dolgok miatt jön elő a gerincsérv, pölö nem kellene éveken keresztül 15-20 kilós babakocsit emelgetnem naponta minimum kétszer (tavasszal-nyáron négyszer) le-fel a lépcsőkön. A gerincsérveim akkor tűnnek el, ha rendszeresen csinálom a gerincsérv-visszabújtató spéci tornagyakorlatokat (annyira azért nem vagyok terminátorcsirke, hogy este 11 után tornázgassak), viszont a babakocsi emelgetése nem kihúzható tétel. Á, tudom már, a kicsit majd valami vödörbe rakom és leeresztem az erkélyről...

P.S.: Az A. Gy. N. elcsodálkozott, mennyire lazák az ízületeim, simán lehettem volna balerina is. Miből maradtam ki, ugye?

5 hozzászólás:

Orsi írta...

Óóóó. Jobbulást Neked!

Dezzie írta...

Jobbulást!
Kifejezetten a babakocsi lépcsőn felhurcolásához: nekem anyukám mutatta meg, hogyan kell egy babakocsit gyerekestül fel és leléptetni a fokokon, régen, a dögnehéz batárok korában ez a tudás gondolom mindennapos volt. De ez kerék és lépcsőfüggő is, az egyik kocsink a verandára simán felugráltatható, a másik éppen nem, talán túl hosszú. Egy próbát talán megérne, hogy ne fájjon a derekad utána.

Wattacukor írta...

A hordozás már nem működ? Jobbulást kívánok, nem köll neked ilyesmiket képezni magadnak! :)
Épp a napokban gondoltam végig, hogy milyen fölösleges dolog ez a babakocsi... a cégeknek biztos baromi jó bevétel meg ilyenek, de csak a baj van vele. Drága, csak sima talajon lehet gurítani, bármi más helyzetben csak nyűg... :-/

Andika írta...

Kedves Csibike!
A gyerekeid élőben is pont olyan tündériek, mint itt a blogon! Üdv: egy olvasód, aki tegnap a bevásárlás közben pillantott meg titeket :)

csibike írta...

Andika: Jajj, remélem, én is nagyon tündéri voltam :)

Wattacukor: A kicsi nem tűri már a hordozást, és nálunk teljesen jól bevált a babakocsi, hasznos, pl. egy csomó szatyrot rá lehet akasztani :)

Dezzie: Köszi :) Nálunk olyan meredek a lépcső, hogy nem merem kipróbálni.

Orsi: Köszi :)