2009. október 29., csütörtök

Személyiségzavaros a fikuszom

Az előbb azt próbáltam megértetni hőn szeretett fikuszommal, hogy óriási tévedésben van, ő még véletlenül sem lombhullató fa, úgyhogy igen gyorsan kapkodja vissza magára a padlóra dobált sokmaréknyi sárga levelet, ami minden kétséget kizáróan az övé, hiába tagadja, és zöldítse is ki őket. Szigorúságom nem hatotta meg, csakazértis alapon elpöttyintett még két sárga levélkét. Dackorszakát éli, úgy látom.

(Még fikuszcsemeteként vettem, albérletem első növénye volt, az eltelt évek alatt szépen megnőtt, most nyáron pedig rengeteg zöld levéllel köszöntötte az új lakásunkat, és emlékszem arra is, hogy anno a fikuszvásárlásnál nagyon kerülgetett a kertészet biztonsági őre, nem lehetett nem észrevenni, kétpercenként sétált el mellettem és folyamatosan bámult, zavarba is jöttem és attól féltem, megszólít és nagyon örültem, hogy nem tette, a nyakigláb, ötvenkilós, hónaljig felhúzott nadrágos, fehér zoknis, fekete cipős srácnak csak annyit tudtam volna mondani, hogy 'kedves tőled, hogy rám gondoltál, de nem, köszönöm.')

5 hozzászólás:

pipacs írta...

nem értem mi volt a baj a sráccal?? :P :D
Ami a fikuszodat illeti, nem lehet, hogy az új környezetben nem jó neki valami?

Salsero írta...

Rossz a hely mikroklímája, Csibe! :) vegyél Te is guanós tápszeroldatot mint én! (bár nekem nincs fikuszom, a többi növény szereti a cseppfolyósított madársz.rt) Az megoldja a gondot...vagy kizöldell a fikusz, vagy végleg elhal... :P

Jaj.. és még valami! Jó ez az új kép itt oldalt! :) (tényleg)

Golden írta...

áá, a fikusz szerintem ilyen mocsok kis növény, alapból. Nekem is volt többszöri nekifutásom, de állandóan kitolt velem. Ha ezt csináltam, ez nem tetszett, ha azt, akkor meg az... mondhatott a virágos, amit akart, fikusz mindig más akart. Most yukkám van, agyon se tudom verni, pedig már esedékes lenne, mert kinövi a lakást, pedig 3.60 a belmagasság.

thia írta...

Azért lehet meg kellene próbálni másik helyre tenni mint ahol most van. Lehet valahonnan huzat megy rá, vagy nincs közel a fűtőteshez? Valamit csinálj szegénnyel, hogy meggyógyuljon. Nekem van egy virágom, amit már 4-szer tettem ki, mert jaj szegény meghalt már, aztán mindig magához tért, csak vissza kellett tenni az "átrendezem kicsit a lakást unalmamban" program előtti helyére. :))

csibike írta...

Köszi a tippeket! Most pakolgatom ide-oda, aztán jön a klímapróba, majd a tápoldat, közben meg megpróbálok hatni a lelkére :)

Golden: Yukka? Megfontolom :D