2009. december 28., hétfő

Fiatalodtam tizenkét évet

Mármint a Wii fitnessteszt szerint. Először persze morcogtam kicsit, hogy a fittségem alapján hatvankettő vagyok, de aztán eszembe jutott, tavaly ilyenkor hetvennégyet mutatott a számláló, úgyhogy most örülök, megifjodtam, ha ebben a tempóban haladok, néhány évtized és a fizikai korom beéri az életkoromat - a lehagyás kérdésében azért pesszimista vagyok. A Wii fitnesstesztet egyébként úgy találták ki a japánok, hogy az adott napon csak egyszer lehet próbálkozni, szóval, amikor némileg felpaprikázva épp neki akartam veselkedni az újabb fittkörnek, hogy na majd én megmutatom, nem is vagyok hatvankettő, hülye gép, akkor láttam, hogy egy nap/egy próbálkozás a szabály. Bizonyítási vágytól égve vártam másnapig, de az az átok hatvankettő maradt, nem bírtam lejjebb gyűrni. A mai nap izomláz miatt kimaradt, holnap azért már szeretnék legalább hatvanegyet teljesíteni és csak remélni merem, hogy a délután befalt kókusztekercsek miatt nem esek vissza.
Ami azt illeti, jól átgondoltam ezt az egész Wii fittdolgot és az a helyzet, hogy a valós életem nem készít fel a Wii fitnesstesztre, meglehet, némi változtatás szükséges ahhoz, hogy jobban teljesítsek. Például a bokszot gyakorolhatnám a tahóbb BKV-ellenőrökön. Jegyeket-bérleteket? Bang, egy balos, paff, egy gyomros, aztán szépjónapot. A baseballra meg gyúrhatnék úgy, hogy a munkahelyemen marokra fogom a billentyűzetemet és a folyosó végében felállított kolléganőimnek egyesével átsuhintom a pohárkészletünk becses darabjait - ha kinyitjuk a szárnyasajtókat, még a home run is összejöhet. A bowlingban sokkal eredményesebb lehetnék, ha az üres ásványvizes flakonokat felsorakoztatnám a nappaliban és narancsot gurítanék közéjük, természetesen az erkélyajtó üvegére megpróbálnék vigyázni. Mi van még a fitnesstesztnél? Ja, a tenisz. Talán a vágódeszkát vetném be és az almákat, ő, aki férfimmel elütögetnénk a parkolóban. Remélem, a t. autótulajdonosok felelősen kötöttek biztosítást és belevették az alma- és vágódeszkakárt is. A golfot még nem próbáltam, mert kitelik tőlem, hogy lendületből leverem a tévét vagy a karácsonyfát. Erre majd később találok ki valami edzésmódszert.
Ha nem nézem, hogy a Wii fittcucca a lelkembe tiport, el kell ismernem, hogy örülök ennek az ajándéknak. Az első akciós példányra azért gyűjtögetett A Család (velünk együtt), hogy esős-szeles-latyakos időben is gyerekbarát módon lehessen kifárasztani a combközépig-hasfalig érő generáció tagjait. Ezen tagok egyik legjellemzőbb tulajdonsága, hogy iszonyú sok fölös energiával rendelkeznek és csak nehezen akarnak elfáradni. Az már mellékszál, hogy ha náluk vagyunk, a két ovis fenegyerek nem egyszer összebalhézik azon, melyikük hányszor és mit játsszon a Wii-n velem vagy ő, aki férfimmel. (Most már nálunk is össze lehet veszni ezen, juhhé.) Van kirakós meg autós meg festegetős meg ilyesmi játékuk, de a Wii az abszolút sztár. Megjegyzem, a négyéves ördögfióka rendre lealáz teniszben, nem tudom, miből van a csuklója, talán gumiból, de olyan ászokat szervál, hogy csak úgy tép a labda a levegőben. Tavasz óta pedzegette A Család, hogy Wii-t kapnánk karácsonyra, merthogy úgy látják, baromira élvezzük a játékot, a sok kicsi hozzájárulásból meg pont futná egy újabb akciósra. Eleinte annyira nem dobott fel a Wii tulajdonlásának lehetősége, mert inkább könyvet szerettem volna és színházjegyet, de később rábólintottam és én is alig vártam, hogy megkapjuk. Felnőtteknek is szuper kikapcsolódás, például a családi ebéd után bemutatott csapatbowling remek móka, és ahogy elnézem a minimanók édesanyjának egyre vékonyabb és egyre izmosabb alakját, garantálom, hogy hamarosan nagyon jó barátok leszünk, a Wii meg én.

6 hozzászólás:

Elf írta...

ha eléred az 50-et, akkor megünnepelünk :):):)

maris írta...

az a francos baseball... ha az benne volt, én is mindig 60 körül voltam. :/ egy kezemen meg tudom számolni, hányszor találtam el a labdát.

Vica írta...

Azon gondolkoztam, láthattalak-e december 16-án, a kék metrón a Nyugatinál????

csibike írta...

Vica: Attól függ, hány órakor :)

maris: Én sem csípem, nagyon béna vagyok benne :)

Elf: Hatvan a rekordom :))

Vica írta...

Délelőtt 11 körül?

csibike írta...

Akkor tuti nem :)