2010. január 21., csütörtök

Önbeteljesítő álom, legalábbis nagyon remélem

Lehetne itt a bal sarokban egy nagytotál kép Julie baromi klassz piros táskájáról. Lehetne, ha találtam volna a neten. Most ne firtassuk, hogy béna vagyok-e vagy csak lusta, inkább érjük be ezzel a parányi részlettel és koncentráljunk arra, mit álmodtam Julie baromi klassz piros táskájáról.
Természetesen azt, hogy nekem is lett egy ugyanolyan baromi klassz piros táskám. (Vajh meglepődött-é a kedves Olvasó?) Álmomban épp lógtam a munkahelyemről, mókuskerekezés helyett baromi klassz piros táskát vettem. Ahogy ott olvadoztam a szebbnél szebb táskák között és végül a Julie-féle táskával a kezemben / karomban / vállamon, összefutottam az egyik pasinemű kollégámmal, aki azon mosolygott, hogy meló helyett táskát veszek. Emlékszem, álmomban visszamosolyogtam rá (élőben, a folyosón is szoktam, mert kedves lány vagyok) és azon filóztam egy röpke pillanatig, mit kereshet a női táska részlegen, szintén munkaidőben. (Ööö... női táskát?) Aztán valahogy kimaradt pár jelenet az álmomban, talán az, hogy az eladó végül ajándékba adta nekem Julie baromi klassz piros táskájának ikertestvérét, mert látta, mennyire szeretném vagy mert pont 'ingyen a tiéd lehet egy baromi klassz piros táska' akció volt, mindenesetre a következő snittben már ruhát próbáltam, egy kötött szürkét, amiben a mellem alatt szabadon maradt a bordázatom jobb és bal oldala, mármint felette a bőröm - a többtenyérnyi anyaghiány után a mell feletti kötött szürkében folytatódott tovább a combközépig érő ruha. Tél volt álmomban is, úgy sejtem, végül a kétoldali tüdőgyulladás veszélye miatt nem vettem meg az egyébként szexi darabot. Visszaraktam a helyére, az tuti. Ha mégsem gondolkodtam ennyire praktikusan álmomban, akkor meg azért hagytam a boltban a ruhát, mert annyira nem szeretem a szürkét. Arra is tisztán emlékszem, hogy hazafelé összefutottam a főnökeimmel, vállamon ott feszített az a baromi klassz piros táska, és egyik sem cseszett le a lógás miatt, sőt legnagyobb meglepetésemre azt sem vetették fel, hogy ha végeztem a vásárlással, igazán bemehetnék dolgozni. Felhőtlenül örültem ennek is. (Ez egy ilyen munkakerülős álom lehetett.)
Tulajdonképpen néhány órával az álom előtt német horoszkópokban mazsoláztam a neten, pihenésképpen, két munkafázis közötti szusszanásként. (Képzelheted, mennyire fáradt voltam.) Az egyikben egészen konkrétan azt olvastam, hogy vegyem komolyan az álmaimat. Akkor nem foglalkoztam különösebben ezzel a tanáccsal, csakhogy azóta volt ez az álmom, szóval, elég egyértelmű, hogy valamikor a jövőben munkaidő alatt be kell szereznem egy olyan baromi klassz piros táskát, mint amilyennel Julie mászkált a filmben. Az sajnos nem rémlik, hogy New Yorkban találkoztam-e a munkahelyi kollektíva néhány tagjával vagy itt Budapesten, a bolt nevére nem fókuszált rá az álombéli kamera. Az is biztos, hogy télen hanyagolnom kell az olyan kötött szürke felsőt, amiből kilóg a mell és a csípő közötti részem. Mínuszokban amúgy sem szoktam lenge öltözetben flangálni. Egyébként nagyon szeretném tudni, intelligens /ravasz-e annyira a tudatalattim, hogy miközben én gyanútlanul lefekszem aludni, összeköti a Julie baromi klassz piros táskája utáni nyálcsorgatásomat a német horoszkóp 'vedd komolyan az álmaidat' instrukciójával és kapva az olvasottakon, olyan álmot tol elém, amiben enyém lesz A Táska, sőt, az álom baromi klassz piros táskás mozzanatait ébredés után kristálytisztán megőrzi az agyamban. Azt nem tudom, mit akart valójában a szürke kötött cuccal, a munkakerülés viszont határozottan tetszik.

5 hozzászólás:

Névtelen írta...

Nem vetted észre olvasóközönséged nagy részét, akik kintről, a kirakat túloldaláról néztek befelé, ahogy táskát vásárolsz. A szürke kötött ruhát ők álmodták, maguknak, a te álmodba. :)

L.

Majmóka írta...

Váljanak valóra az álmaid, amelyikeket szeretnéd! :-))

Elf írta...

ma reggel eszembe jutottál, egy baromi klassz piros csizma ment előttem :D

csibike írta...

Elf: És nem tépted le a lábáról? Ejjj... :)

Majmóka: Köszi, dolgozom rajta :)

L.: Tényleg nem, kizárólag a piros táskára koncentráltam :)

Elf írta...

fázott volna :)