2010. február 2., kedd

Havas nyafogás és fogadalom

Úgy tűnik, nem vált be A Tavasznak adott ultimátum, A Tél beleerősített, fogadjunk, még kárörvendően röhög is, amikor a térdig érő hóban megpróbálok egyenes vonalú egyenletes mozgást végezni vagy netalántán gyorsulni - cirka annyira vagyok kecses, mint a lúdtalpas pingvin. Igazán nem tudom, mivel űzzem el a havat, esetleg barkácsolhatnék vuduhóembert vagy vudujégcsapot. Természetesen a legnagyobb hóban-fagyban indítottunk expedíciót az egyik helyi könyvtárhoz, ő, aki férfim meg én, ugyanis nekem pont hétvégén jutott eszembe, hogy azt sem tudom, hol van itt a közelben könyvtár. Ő, aki férfim rögtön rábólintott a túrázásra, ebből is látszik, határtalan a szerelme, vagy meglehet, abban reménykedett, hogy valahol félúton maga alá temet az irdatlan mennyiségű hó, neki pedig soha többé nem kell mínusz hatszáznyolcvanöt fokban, jeges szélben és szakadó hóban könyvtárra vadásznia. A könyvtár azért fontos, mert be akarom tartani az egyik idei fogadalmamat, miszerint kétezertízben nem vásárolok magamnak könyvet, spórolni kell, a horoszkóp szerint is. Mivel roppant előrelátó vagyok, a fogadalom még nem mondatott ki, lóg a levegőben, úgyhogy gyorsan vettem két könyvet, ki tudja, mit nem hoz a jövő. Egyelőre a pótintézmény bejáratásán ügyködöm, majd ha előttem tornyosul nyolc-tíz könyvtári példány, ünnepélyesen megfogadom, hogy idén lemondok a könyvvásárlásról, bár már a gondolattól is összeszorul a kicsi szívem. Kárpótlásul veszek majd például valami szép bizsut - a könyves megtakarításból.

11 hozzászólás:

Csapos írta...

Most próbáljuk meg azt, hogy nem adsz ultimátumot a télnek! Hmmm? Esetleg bejöhet... :-P
teide

SefiRia írta...

… Vagy, az lenne a legkézenfekvőbb - aranyos csibike -, ha főállásban v. mellékállásban egy óriási könyvtárban dolgoznál. Na, mit szólsz? Jó ötlet? Véletlenül ezt nem írta a horoszkópod, mármint hogy munkahelyet tanácsos váltani? Fúú… menyit, de menyit olvasgathatnál - Az igaz, hogy éhen halnál abból a fizetésből, de hát minden rosszban van valami jó - megspórolhatnád a könyvek árát/bérletdíját. :-)

Névtelen írta...

Esetleg külhoni rokonnak elküldeni a wishlistet az amazon.co.uk-ről, és akkor nem te veszed... ugye...

Levente

Rege Ata írta...

Interneten fszek.hu vagy ilyes'? :-)

Macsek írta...

Szerintem készítsünk kiszebábot, mint régen és égessük el. Végtére ez a hivatalos, magyar megfelelője a télűző vudu-babának!
A könyvvásárlási tilalmat nem véletlenül súlyos, alkoholos befolyásoltság alatt tetted? És nem lehetne beváltani mondjuk csoki-tilalomra? Mert akkor a csokipénzből lehetne könyvezni...

Elf írta...

a busójárás elvileg és a farsang ugye a téltemető - de az még odébb van :( fenyegesd meg jobban :)

Negra írta...

Csoki-tilalmat nehogy fogadj!!!!!
Az kell az ember lányának testi-lelki jólétéhez.... :)

Vica írta...

Tegnap azt mondták, hogy még húsvétkor is fagyni fog:-O Úgyhogy nincs más, élvezni kell a telet;)

Először arra gondoltam, hogy a nem veszek könyvet fogadalom hülyeség... Aztán rájöttem, hogy én sem sok könyvet veszek évek óta, inkább könyvtárba járunk. Imádom a könyvtárakat:)

Mondjuk a fentiek alapján nem értem, miért okozott traumát, amikor elfogyott az orrunk előtt az utcsó Leksvik könyvespolc is... :D

csibike írta...

Vica: Megfáztam, úgyhogy annyira nem élvezem :) Szerintem más érzés könyvet venni és könyvtárba járni. Rájöttem, hogy szeretem birtokolni a könyveimet :) A könyvtár meg azért klassz, mert hozzáférhetek pl. a baromi vastag India vagy Egyiptom albumhoz, amit saját zsebből csak nehezen vennék meg.

Negra: Ott még nem tartok... :)

Elf: Ehhh, valamit rosszul csinálok :)

csibike írta...

Macsek: A csoki jóval olcsóbb, hiába favorizálom az akciós könyveket... :)

Rege Ata: Mármint hogy elektronikus? És olvassam gépen vagy kinyomtatva? Azt annyira nem szeretem :)

Levente: Ünnepekre szinte mindig könyvet szoktam kérni az itthoni rokonaimtól :)

csibike írta...

SefiRia: Arra várok, hogy a Libri vagy az Alexandra vagy a bookline felajánlja nekem az egyik boltjának teljes készletét, csak úgy, jófejségből :)

teide: Már meg sem merek szólalni... :)