2010. március 13., szombat

Gyöngytyúk és a térlátás hiánya

Erősítem még egy kicsit a blog kreatív oldalát, most épp gyöngyvonalon, katt:


A zöld az új kreálmány. M.barátnőmnek lesz ez is, karácsonyi ajándék. Ööö... tavaly karácsonyra. Baráti berkekben nem vagyunk ám konzervatívak az ünnepek terén sem, úgyhogy ha valamiért csúszik az ajándékozás, bepótoljuk később és nincs harag, mert nem a fix ünnep-fix ajándék reláció fontos. Ki mondta, hogy húsvétkor nem lehet karácsonyi ajándékot adni, ugye. Volt már olyan is, hogy elcsevegtünk hosszú órákat és csak otthon jutott eszünkbe, hogy hoppá, az ajándékot nem adtuk oda egymásnak.
Komolyan azt hittem, hogy képes vagyok egyedül megfűzni ezt a bogyót, mert már van rutinom. Hát, az végül is van, csak a térlátásom nem fejlődött ki hozzá az elmúlt hónapokban, meaculpa ésatöbbi, ezért a zöld fülbevaló megfűzésénél is ő, aki férfim látta a teret és mindent, ami annak szerves része. A négykezes előtt most győzködnöm kellett egy kicsit, hogy hiába fűztem már ilyesmit, tényleg nem tudom, mit, hová és milyen íven bökök, ja, és melyik sorban. Megpróbáltam már elmagyarázni ő, aki férfimnek, hogy törődjön bele, nálam ez egy ilyen női defekt, mert akárhogy is nézzük, nő vagyok, ugyebár. A térképpel egész jól elboldogulok, de ha például valaki egy extrém kereszteződést rajzol néhány krikszkraksszal, hogy ezek az utak, itt jön a villamos, ott a busz, én meg itt menjek át keresztben, aztán forduljak balra, nos, az nekem valahogy nem áll össze fejben a rajz fölött, nem tudok őszintén bólogatni, hogy ühhüm, értem, merre menjek, csak akkor jövök rá, mit is rajzolt az illető, ha már teljes valómban ott állok a kereszteződésnél. Ezek után nem csoda, hogy a kis négyszemes alakzatok most is összecsúsztak a szemeim előtt. (Nem ittam, nem szívtam.) Ő, aki férfim hihetetlennek tartja, hogy ennyire nincs térlátásom, ilyenkor azt szoktam az orra alá dörgölni, hogy na és, ő meg nem tud egyszerre tíz dologra figyelni, sőt, ha csak három témáról beszélek gyors egymásutánban egy perc alatt, általában elveszíti a fonalat, szóval, 1:1. A bogyó azért elkészült, és szép is.

9 hozzászólás:

Béb írta...

Hüm, én ilyen téren is túl maszkulin vagyok... A térlátásom jó (az olyan feladatok mentek a legsimábban az IQ tesztnél), viszont nem tudok több dologra koncentrálni. Ehh... bizti a mellékvesehormonok...

roza írta...

Nagyon-nagyon szépek :)
Nagyon szeretem az ilyen kis füliket,nyakláncokat:)

kisvirág írta...

K barátnőd is szívesen veszi az ilyen húsvéti karácsonyi ajikat ám :p:D

winstonsmith írta...

A végén mér kiszorulsz a mozikból, mindenhol azt olvasni, hogy jönnek a 3D filmek. :D :D

Csigamami írta...

jaaaa, mink epitkezünk epp... oda is kene ebböl a nem minden embernek megadatott csodäbol... (mint terlätäs). R. szerint lezs@rom az epitkezset ezert mondom, hogy nem lätom a rajzokon, hogy mi hogyan. Tenyleg nem... pl amikor elkeszültek a falak meg a tetö, bementem a häza es kiderült, hogy en ahova azt hittem fürdöszoba lesz, igazibol egy vendegszoba van balkonnal... na erröl ennyit. A hälo meg nem a wc... erröl ennyit.

A villamosnak mindig elsöbbsege van. Egesz eccerüen mer´nagyobb es erösebb...

Lublin írta...

több kéz (majdnem) mindig többet fog :-)
szép lett nagyon!!

Majmóka írta...

Szépségesek! Most már igazán nekem is ki kéne próbálnom magam gyöngyözés terén is! :-))

csibike írta...

Majmóka: Köszi :) Régóta fogadkozol :))

Lublin: Köszönöm :)

Csigamami: Ajjajj, micsoda izgalmak :)

csibike írta...

winston: Majd itthon fogok dévédézni
:))

K. barátnőm: Tudom ;)

roza: Köszönöm :)

Pigi: Nem tudom, melyik a jobb :))