2010. június 13., vasárnap

Arról, hogy a nők jobb pecások

A Spektrumon a szulák és a teknősök udvarlási szokásai között bemutatták a női-férfi udvarló gesztusokat is, mármint nem úgy, hogy például Pedro, a Costa Rica-i henteslegény szerelmet vall egy nőstény teknősnek a tengerparti naplementében vagy ilyesmi, hanem pár percben megemlítették a női és a férfi udvarlás főbb jellemzőit. Az átkötés (szula-ember-teknős) kicsit meredek, de biztos tudta a szerkesztő, mit csinál - vagy  seggrészegen összevágott két különböző műsort. 
Az a tény, hogy a nő sokkal tapasztaltabb és rafináltabb az udvarló gesztusok alkalmazásában, nem lepett meg (magam is nő lennék vagy mi), az azonban igen, hogy a nő egy óra alatt akár nyolcvan (!) ilyen gesztust vet be a kiszemelt férfi meghódítására, bájos mosolyt, nyakmutogatást, hajbirizgálást, szempillarebegtetést, lábkeresztezést és egyebet. Saját tapasztalat is, hogy sok férfi alig ismeri fel ezeket a jelzéseket (nehezen fordítanak női nyelvből férfira, itt is), illetve a saját eszköztáruk korántsem ilyen gazdag, és kb. harmadennyi udvarló gesztust alkalmaznak egy óra alatt, ha jól emlékszem. Allan Pease írja a Testbeszéd c. könyvében, hogy "Ha udvarlási szertartásokra kerül sor, a legtöbb férfi olyan hatékonynak tűnik, mint az a valaki, aki úgy akar halászni, hogy folyóban állva furkósbottal üt a halak fejére." Na igen, a nők általában jobb pecások, azt gondolom. A gesztusok egyik része ösztönös náluk, másik része tanult (és adott esetben mesteri szintre fejlesztett), viszont mindkettőt jobban használják, mint a férfiak, nem véletlenül mondják azt, hogy valójában a nő választ, a férfi meg hagyja, hogy kiválasszák. Egyébként érdekes, hogy a pasi egyik egyik jellegzetes udvarló gesztusa az, amikor széles terpeszben ül, közszemlére téve és mintegy felkínálva a legérzékenyebb testrészét, holott szerintem ez alapjában véve egy kiszolgáltatott helyzet, bármikor landolhat az ölében valami kártékony, mondjuk, egy női cipő tűsarka. (Lelki füleimmel hallottam ám a hímnemű olvasók felszisszenését.)
A műsorban mutatták az is, hogy teknőséknél az udvarlás sokban hasonlít a verekedéshez, a teknősfiú agresszíven lökdösi-taszigálja a teknőslányt, állítólag csóri páncélos csajnak ez kell ahhoz, hogy beinduljon az ovulációja. Ilyenkor örülök, hogy emberlány vagyok és annak is, hogy a peteérésem nem attól függ, ő, aki férfim hátba vág-e pl. a palacsintasütővel vagy sem.

3 hozzászólás:

maris írta...

már kezdtem megijedni, hogy csak nekem jutnak ilyen balf.sz hímek, akik nem veszik észre, hogy egyértelműen jelzem, hogy igen, szabad, kell, akarom. múltkor cirka 16 órámba került, mire rájött, pedig 2 nappal korábban már csók is volt. ráadásul akkor ő volt a bátrabb. :) szóval lehet, hogy még egy teknősfiúval is jobban járnék.

Csigamami írta...

Lehet az exemnel jobban bejött volna a lebunkozom vonal.... Most, hogy irtad basszus.... 7 even keresztül tepertem azert, hogy eszrevegyen, enyem legyen (elvileg meg lätszartra egymäsei voltunk), lehet csak ferfimodra valami acelbetetes bézból ütöt kellett volna szervälnom es azzal jol kupän vägni. Csibe! Merenghettel volna elöbb is.... basszus ;o)

csibike írta...

Csigamami: Hét évvel ezelőtt még nem voltam az a merengő típus, bocs :)

maris: 16 órádba került? Mérted? :) Viccen kívül: Nem mondom, hogy könnyű a pasikkal, mert nem az.