2010. augusztus 24., kedd

Lehetne rosszabb is, nem igaz?

Kritikus lány vagyok, ezért az okos könyvek gyerekvárással kapcsolatos tanácsai közül is csak azokat hagytam beszivárogni az agysejtjeimbe (megfelelő szűrés után), amelyek szerintem valóban hasznosak nekem és a sarjnak. Ebbe a 'valóban hasznos' kategóriába soroltam azt a remek tippet, hogy nézegessek szép dolgokat, mert azoktól a szívem megvidámodik vala, béke és nyugalom költözik a lelkembe, és ezek a kellemes vizuális ingerek szuperkiegyensúlyozottá tesznek mindkettőnket. Az okos könyvek konkrétan művészeti albumokra gondoltak (biztos férfiak írták), én ennyire nem voltam merev, szépdolognézegetés és lelkiegyensúlyozás ürügyén néha betértem ilyen-olyan ruhás, cipős, süteményes, gyöngyös boltba is. Kár, hogy az okos könyvek csupán a nézegetést javasolták, a vásárlást nem, pedig az még többet dobna a belső harmónián - a sikeres gyógyvásárlás bizonyítottan széles mosolyra húzza a női ajkakat. Néha azért elcsábultam, legutóbb a gyöngyboltban, ez lett belőle még a nyaralás előtt (igen, kattintsatok rá):


Nézelődés közben jött a flash, hogy ezek a gyöngyök olyanok, mint Klimt színei A csók című képén (a teás dobozomat akartam belinkelni, de azon valahogy tompábbak a színek), és nem igazán szeretem ezt a feltűnő színvilágot, főleg az aranyat (csibike azt gondolja magáról, hogy ennél visszafogottabb típus), mégis, annyira megfogott a "Jé, ez is én vagyok!" érzés, hogy megvettem a csókgyöngyöket, megfűztem a karkötőt és előfordult már, hogy csuklómra akasztott karkötőben főztem-mosogattam, tök jó volt nézni. (Perverz?) A sarj is biztos rém kiegyensúlyozott lett a tudattól, hogy az anyja ilyen jól megvan az új karkötőjével. Kicsit azért túlöltözöttnek éreztem magam, mintha selyem körömcipőben tengóznék. A középső sor (gondosan kiválogatott) bogyói meg a francia drazséra emlékeztetnek, de inkább vegyük úgy, hogy nem mondtam semmit.    

10 hozzászólás:

Ildi írta...

Ez nekem különösen tetszik (általában a többi is, amit csinálsz). Nagyon vidámnak tűnik az egész a selyemcukor színű középső gyöngyökkel. A "nagyon aranyat" pedig tompítják a matt gyöngyök. Szóval szép. :)
Ildi

Tímel írta...

Nekem is tetszik,nagyon-nagyon :)
Ez nálam még az egyszínű kategória, ne aggódj a színek miatt :)

Marjann írta...

Szerintem egy kicsit barokkos, de tényleg Klimtesek a színek. A festmény után a karkötő is jobban tetszett:)

A gyógyvásárlás meg jó dolog, a tegnapi afganisztáni események (nekem is van kiért aggódnom ott) csak egy lila skótkockás szoknya (meg egy sajtburger menü) hozta rendbe a lelkivilágom.

Béb írta...

Meseszép! Nekem az jutott eszembe inkább, h fullosan Béb-színvilágos. :-)

ac írta...

ez meseszép lett :)

Elf írta...

egyszerűen gyönyörűeket készítesz :)
az a háromszög medál engem még mindig nagyon izgat, lehet egyszer megkérlek egyre :)

csibike írta...

Köszi szépen! Azt hittem, rajtam kívül senkinek sem fog tetszeni ez a színkombináció, erre mégis :)


Elf: A fekete-ezüst? Az utolsó rendelésekhez jövő héten veszem meg az anyagot, aztán már csak abból lehet válogatni, ami van, mert a szülés utáni időszakra egyelőre semmit sem merek ígérni. Max. 2011 tavaszára készítem el a medálodat :)

Marjann: Remélem, nem esik baja senkinek.

roza írta...

Óóóóó...
Gyönyörűségesen szééép...
Nagyon-nagyon tetszik :)

Elf írta...

emil megy :)

Névtelen írta...

Tenyleg olyanok.. marmint a szinek :) Nagyon SZEP! Shimmer