2011. január 2., vasárnap

Előfordulhat, hogy több istennő is lakik bennem

Szilveszteri hangulatot még nyomokban sem tartalmazott kétezertíz utolsó napja, nem is vártam ilyesmit, ez most egy ilyen időszak, úgy néz ki. A téli ünnepkör csak annyiban érintett meg, hogy rádöbbentem, itt a hideg és itt a nagy seggem, valamivel borítani kellene ez utóbbit, de hiába szabadultam meg a szülés alatt felszedett kilóktól, valaki alattomosan kikerekítette a csípőmet, nem jön rám egyetlen nemterhes farmerem sem, a tejtől már-már eldurranó melleimre pedig kevés a kabátom anyaga. Ő, aki férfim tartotta a frontot a munkahelyén, úgyhogy a kölyökpezsgőt (málnás, talán ez a legkevésbé durva ízre, a gyerek apja csempészett bele egy korty felnőttpezsgőt) és a petárdázást leszámítva átlagos péntekem volt. A lakást nem dekoráltam ki, túlnyomórészt gyerekeztem, a nemgyerekes időben meg a bennem lakozó istennő(ke)t próbáltam azonosítani. Ő, aki férfim rendszeresen istennőnek titulál, jó a verbális cirógatás is. Az utolsó istennővagy!-ot azért kaptam, mert finom szendvicset készítettem neki reggelire (hajnalban raktam össze, pusztán az időpont miatt is istennő vagyok szerintem), azzal bocsátottam el a munkahelyére, az utolsó előtti istennővagy! pedig a baconszalonnába tekercselt csirkemell volt valamelyik vacsorára, elég jól sikerült. A karácsonyi kívánságlistámon szerepelt a Bennünk élő istennők c. könyv, kedvenc anyósom meglepett vele. Gondoltam, kiderítem, melyik (hajnali szendvicskészítő és baconszalonnába tekercselt csirkemellet pikkpakk összedobó) istennő él bennem. Artemiszt már kihúzhatom a listáról, ő biztos nem, ennyit már megtudtam szilveszterkor, a maradék kétszáz oldal hat istennőjére még időt kell szakítanom.  Azért persze csak motoszkált bennem a kíváncsiság, rákerestem a neten, van-e teszt ehhez az istennős dologhoz, nem kezdhetem úgy kétezertizenegyet, hogy nem tudom nevén nevezni az istennőmet. Hát hogyne lenne teszt, ezt találtam. A születésnapom alapján istennőm Aphrodité, "a szerelem és a szépség istennője. Alakjában összeolvad a szexualitás és a kreativitás teremtő ereje." és ő állítólag befolyásolja a személyiségemet: "Minden helyzetben igyekszel harmonizálni az egymással ellentétesen ható erőket, és egyensúlyra törekszel. Adni és elfogadni egyaránt tudsz, és erős vágy él benned az összeolvadás iránt. Fejlett esztétikai érzékedből adódóan otthonosan mozogsz a művészetek világában, esetleg magad is művész lehetsz. Szinte lételemed a szeretet és az erotika. A női energiák túlsúlya azonban túlságosan ösztönössé, ugyanakkor sebezhetővé is tehet, ezért érdemes nagyobb figyelmet fordítanod személyiséged férfi oldalára." Jean Shinoda Bolen könyve tudományosabb alapokon nyugszik, belelapoztam kicsit itt-ott és lehet, bennem egy egész tömeg istennő van. Szilveszterkor ő, aki férfim ébresztett fel, hogy éjfél van, szóval, Aphrodité mellett egy álmos anyaistennő még biztosan. A többieket majd később nyakon csípem. 

5 hozzászólás:

Marjann írta...

Én Athéné vagyok. Hááááát....

Elf írta...

elloptam :) én is Athéné, a harciasság stimmel :)

dorw írta...

én a kabát problémával azonosultam. XD
van egy rakat kabátom, és egybe sem fért bele a mellem, pláne kényelmesen. nem volt egyszerű olyat találnom, ami nem egy vagyonba került, vállalható volt a fazonja/színe, kényelmes, meleg, és természetesen Andris aláfér (legalább félig) kendőben.

csibike írta...

A könyv árnyaltabb képet ad, mint a teszt :)

dorw: Meg sem próbáltam kabátot találni, garbót veszek, rá pulcsi, magamra kötöm a gyereket és nyitott kabát. Andrisnak így is melege van :)

csibike írta...

A bundájában, ez lemaradt. Ha olyan helyre megyünk, kicsomagolom, hogy ne izzadjon bele.