2011. március 9., szerda

Most vettem észre, hogy szimbólumok között élek

Ő, aki férfimmel erről a filmről beszélgettünk az előbb és egyelőre nem tudok elaludni, holott nem láttam, csak magát a kísérletet ismerem pszichológiából, és soha nem is fogom megnézni, ha mégis, eltakart szemmel és füllel, mert puding vagyok az ilyesmihez. Az erőszak minden formája felborzolja az idegrendszeremet, úgyhogy ebben a posztban békés, agysejtnyugtató témáról fogok értekezni, remélem, mire a végére érek, zencsirkeként bújok ágyba.
Úgy egy hete feltűnt, hogy jé, csigavonal van az új ágyneműn. Már a következő pillanatban elfelejtettem a csigavonalas ágyneműt, nem tudom, miért csodálkoztam rá, a virágmintás huzat nem váltott ki belőlem semmiféle érzelmet, ki érti ezt. Utána a lakás több pontján is csigavonalas eztmegazt azonosítottam be teljesen véletlenül, megakadt a szemem a csigavonalakon. Biztos olyan front van pont felettem, ami érzékennyé tesz a csigavonalra, ugyanis egy-két dolog évek óta velem él, mégsem vettem észre a csigavonalas díszítést. Na, megmutatom, miről beszélek, mert ilyen olvasóbarát blogger vagyok ennyi év után is:


A gyertyatartót legalább nyolc évvel ezelőtt kaptam és amíg nem támadt rám ez a csigavonalas fogékonyság, nem is érzékeltem, hogy az a fémrész csigavonal. Ha valaki megkérdezte volna az elmúlt nyolc évben, hogy  te, csibi, milyen ábra díszíti a gyertyatartót, csak annyit tudtam volna mondani, hogy valamiféle szellős megoldásról van szó, konkrétan meg passz. Fura, hogy így hozzá lehet szokni tárgyakhoz. Tudom, hogy ő a fekete gyertyatartóm, fém és nehéz, de a pontos milyenségéről fogalmam sincs.
A következő kép A zuhanyfüggöny - Részlet címet viseli, talán jobban látszik, ha felkapcsolom a villanyt fotózásnál. Mindegy, képzeljétek el a krémszínű alapra rajzolt fehér csigavonalat. Ezt három-négy éve birtokoljuk. Itt azért biztos voltam a csigavonalakban, abban is, hogy fehérek, mert egyszer textilfestékkel vörösesbarnára akartam színezni, úgy jobban passzolt volna az akkori fürdőszobánkhoz. Lelkesen megvettem a festéket, a mázolástól egyedül az tartott vissza, hogy ötmillió csigavonal található a zuhanyfüggönyön, és mint látjuk, három-négy év alatt nem bírtam elég lelkierőt gyűjteni az átfestéshez, igaz, azóta elköltöztünk és a megörökölt fürdőszobadizájnhoz jobban illik ez a kiszerelés.
A harmadik kép önmagáért beszél. Föld jegyűként telepakoltam a lakást fatárggyal, kővel, csigával, kagylóval, növénnyel, hánccsal és mindenféle természetes anyaggal, a bútorok többsége fa, és mázli, hogy ő, aki férfim is Föld jegy, így nem hajt el a világ végére a hátam közepébe szúrt fatárggyal, kővel, csigával, kagylóval, növénnyel, hánccsal és mindenféle természetes anyaggal, helyette elnézően bólint, ha újabb növényt csempészek az otthonunkba, azt olvasom ki a szeméből, hogy igen, menthetetlen, de szeretem. Természetesen meg tudom indokolni akár A4-es lapterjedelemben is, hogy minek kell nekem újabb öt zacskó kavics az Ikeából.
Az őzbarna dekorgumira saját mintát festettem sárga akrilfestékkel, többek között ez a krikszkraksz szakadt ki belőlem. Ilyen kis bizbaszokkal díszítettem az étkező tükrét egy éve, aztán abbahagytam, mert elbizonytalanodtam, hogy tényleg akarom-e én ezt így vagy sem. Még nem döntöttem el, de most már eléggé zavar, hogy csak félig dekoráltam ki a tükröt, idén biztos kezdek vele valamit. Mondjuk, leszedem a cuccot.
A zöld ágynemű csigavonaláról már esett szó, ugorjunk a következő képre. A gyerek plüssoroszlánjának a lábán leledzik ez a zörgő nemtudommicsoda. A másik kép rózsaszín élőlénye nekem kukac, de most nézem, hogy kukacnak hosszú, legyen inkább giliszta. Ikeás matrica, ez jelenleg a pelenkázóra applikált szemetes oldalán figyel. A két ív matricából megmaradt néhány, gondoltam, szegény szemetes olyan unalmas fehéren, feldobom egy kis rózsaszín kukaccal gilisztával. Az utolsó képen a vacsorámat örökítettem meg.
Ennyi csigavonal volt ma a lakásban. A kakaóscsigát szándékosan vettem meg, ezt elismerem, a többi csigavonalas dolog azonban úgy került a lakásba, illetve úgy született, hogy nem tudatosodott bennem a csigavonal léte. Ezo Teri énem rögtön lecsapott az összecsengésekre és megkérte az egyik barátnőjét, hogy kutassa át a netet és ha csigavonalas információmorzsákra bukkan, szóljon. (E.T. énemnek általában nincs ideje gép elé ülni és keresgélni, nekem sincs.) A net azt mondja, hogy a csigavonal örvénylést, termékenységet, életerőt és gyógyító energiát, valamint teljességre törekvést jelent, de mond olyat is, hogy a lélek szimbóluma, egyfajta belső utazásra utal, a lélekhez vezető útra. A növekedés, a kibontakozás képe. Ebből egyedül az örvénylést nem értem, a többi igaz rám. Azt nem vettem észre, hogy örvénylek, de szóljatok, ha nektek feltűnt.

2 hozzászólás:

Csigamami írta...

nálam szinte minden Csiga, mert én szeretem a Csigát, mert nekem a kedvenc állatom a csiga és mert mostan nekem ennyire tetszik ez a kép ki is nyomta és könyvjelzőként funkcionál, köszi Csibe ;o)

csibike írta...

Egészségedre :) Azóta találtunk még két csigavonalat a fürdőszobában, de azok itt voltak, nem a mieink.