2011. március 15., kedd

S. M., ne lopd el a bejegyzéseimet...

Évek óta figyelsz és kutakodsz a blogjaimban, szirupos kommentben is előfordultál itt-ott. Csak tippelni tudok, miért ez a nagy érdeklődés. Az én tollam szebben csillog, mint a tiéd? 
A facebookon is úgy van, hogy összeérnek a szálak, és hiába nem vagyok tag, előbb-utóbb kiderül, ha saját dolgaidként adod el a csibike blogok bejegyzéseit. Mutatok egy példát, tessék:


Sajátodénak érzed a szövegemet, gondolatomat, poénomat? Boldog vagy, ha mások engem lájkolnak?  
Az ő, aki férfim kifejezésemet már évekkel ezelőtt használtad iwiwen. Tudod, ha valaki nagyon szeret valakit, képes megnevezni a saját nyelvén, de jó, legyen, erre még ráhúzom azt a kategóriát, hogy megtetszett. A bejegyzéseimet, a bejegyzéseimből kiemelt kifejezéseket azonban úgy teszed közzé a facebookon, mintha te írtad volna őket. Ez lopás. Hagyd abba. Nincs értelme másnak mutatni magad, mint aki vagy, mert hazudsz magadnak is és a végén még el is hiszed a hazugságaidat.

18 hozzászólás:

JuditAu írta...

Csibi, ettől nem Te leszel kevesebb, hogy valaki majmol. Ez a siker. Szokj hozzá! :))) Nyilván az ilyen másolónak nem egészséges a lelkivilága, de Madonnát, Michael Jackson-t, Picassot is sokan másolj(t)ák. Ennyire jó vagy! :) Örülj neki, ne bosszankodj! Szomorkodni annak van oka, aki kénytelen más személyiségébe bújni, mert nem elég jó a sajátja... :)

Macsek írta...

Rossz lehet, ha valakinek ennyire nincs se fantáziája, se etikája, se saját szókincse és gondolatai...

dorw írta...

fogd fel szegénységi bizonyítványnak. mást úgy sem tehetsz. bár ettől még bosszantó a dolog.

Névtelen írta...

Én a miért-re nem kapok választ. Nem értem az egészet, miért jó annak a valakinek ez az egész....?
krikszi

Katalin írta...

és ha nem takarnád le a nevét?..:)

Névtelen írta...

Ne haragudj csibike, ígérem befejezem és megpróbálok a saját gondolataimmal "ékeskedni". Tudom, nagyon csúnya dolog, amit csinálok, de annyira tetszenek a humoros bejegyzéseid, hogy egyszerűen nem tudom meg nem osztani az ismerőseimmel is ezeket a frappáns, vicces gondolatokat, amivel őket is szeretném jókedvre deríteni, mint ahogyan pl. ezt számtalan Karinthy, Hofi... majmoló is így teszi... na mindegy, a lényeg, hogy nem lopom tovább a szavaidat, ígérem! Büntiből nyugodtan megkövezhetek ez miatt, mert még azt is büszkén vállalom, hogy én Scheffer Mariann vagyok a Te nagy majmod (rajongod). Egyszerűen imádlak!

JuditAu írta...

Mariann, szerintem semmi baj nincsen azzal, ha tetszik valakinek az ötlete, gondolatai, stílusa, és azzal sem, ha megosztod azokat. Csak éppen írd mellé, hogy honnan vetted az idézetet (ha igazán korrekt akarsz lenni, akkor erre engedélyt is kérsz Csibikétől). És akkor máris nem majmolás, lopás, csak egyszerűen "rajongás"...

PicikeMajmóca írta...

Az más, ha tetszik valaki bejegyzése és az a téma megihlet, majd írsz abban a témában egy bejegyzést a saját gondolataiddal, szavaiddal. A szó szerinti bemásolás nem szép dolog, ha meg ezt teszed, inkább írj egy hivatkozást, hogy tetszett Csibi bejegyzése, jöjjenek ide az olvasóid és olvassák el az eredeti példányt.
Csibikéből úgyis csak egy van! :-))

miskolczi írta...

Hát a blogja nem egy nagy szám. http://mariannsziget.blogspot.com/ A helyesírása pedig kifejezetten gyenge. Pedig ezek alapján a helyesírásban is utánozhatna Téged, Csibi.
Ildi

kisrumpf írta...

Idézhetek klasszikusokat?

"You are all individuals!"
"No... I am not."

Évi írta...

Komolyan szánalmas és felettébb idegesítő az ilyen.Ha valakinek nincs mondanivalója, saját gondolata az minek ír egyáltalán??A semmiről vagy mi???

Olvastam a Való Világos bejegyzést.
Én az elsőt láttam asszem.
Kifejezetten nem vagyok kiváncsi, tényleg nem tudom ki kicsoda benne.Persze neveket tudok az újságok címlapján ez a főhír.
Tudatosan NEM kapcsolok oda, mert ovis lányaim vannak kettő is.Nagyon nem szeretném, ha ez a mocsok színvonalatlan műsor lenne a témája a gyerekemnek...
Komolyan vannak ovisok akiknek engedik ezt nézni??????
Lehet nagyon rágörcsöltem a témára, DE iszonyúan tiltólistás ez a műsor nekik.

Az pedig szomorú, hogy valaki ettől a műsortól érzi magát többnek ..istenem hol tartunk????

Pusz, Évi

mongaal írta...

Még a "Nyüssz és nyaff" címkédet is lenyúlta...

csibike írta...

mongaal: Igen? Nem vagyok meglepve.

Évi: Nekem a pszichológiája miatt érdekes a műsor, az elsőt néztem meg ezt, többet nem tervezek. Ha ovis gyerekem lenne, nem nézném, és ha a fiam nagyobb lesz, megválogatom, mit nézhet a tévében, ha egyáltalán :)

kisrumpf: Ez nagyon jó :)

miskolczi: Inkább ne utánozzon semmiben. Se ő, se más.

PicikeMajmóca: Úgy gondolom, nem szimpla tetszésről van szó, sajnos.

JuditAu: Valami ilyesmit írtam volna én is, köszi a gondolatolvasást :)

Mariann: A csúnya igen enyhe kifejezés, és azt gondolom, nem pusztán ez a motivációd, de mindegy, nem akarok párbeszédet folytatni veled se most, se később. Normálisan álltam hozzád az elmúlt években, pedig nem egyszer rezgett a léc a hasonló majmolások-lenyúlások miatt, ennek itt és most vége. Se a majmolásodra, se az imádatodra nincs szükségem.

Katalin: Nem akartam a nyakába zúdítani az olvasókat.

krikszi: Ha gondolod, mélben megírom.

dorw: Pontosan.

Macsek: Rossz, igen.

JuditAu: Nem érzem magam kevesebbnek. Hú, azért egyik hírességgel sem vagyok egy szinten :) A bankszámlájuk miatt ezt nagyon sajnálom.

Névtelen írta...

Ugyan már csibike...hisz bocsánatot kért. Szerintem elég ha megkéred, hogy ezentúl a neve helyett Csibike Tributeként szignáljon.
Che

csibike írta...

Jajj :)

Névtelen írta...

Csibike, èn ezt màr ìrtam neked, egy màsik magyar honlapon egy cikkènt az egyik ìràsod tette be valaki, gyanùt fogtam, betettem a gugliba ès kijòtt a te csodàlatos blogod.Igy lettem àllandò olvasòd.
Az ominòzus oldalon be is ìrtam, hogy hoppà a hòlgyemèny idegen tollakkal èkeskedik..

Csigamami írta...

Hol ez a cikk, látni akarom!!!! :o)
hát ezt nem hiszem el....

csibike írta...

Csigamami: Én meg inkább nem :)

Edit: Igen, és köszönöm itt is :)