2011. április 21., csütörtök

Vigyázat, a bejegyzés ezoterikus, gyöngyös és csokoládés elemeket tartalmaz!

Az mindig izgalmas, ha azt mondják az ember lányának, hogy húzzon tizenkét lapot a szétterített kártyák közül. Bármi megtörténhet. (Például az ember lánya húz tizenkét lapot a szétterített kártyák közül.) Nekem még senki nem vetett kártyát, a gyüjjön aranyoskám, megmondom a jövendőt kéccázé lehetőséget nem szoktam megragadni a metrón vagy az aluljáróban, a kifinomultabb megközelítés híve vagyok. Kedden Elf magával hozta az egyiptomi tarotkártyáját és munka-karrier vonalon faggattuk a kiválasztott lapjaimat, mert ez a téma még nincs igazán a helyén az életemben. Egyelőre gyűjtöm a gondolataimat, az érzéseimet és A Jeleket, eléggé egy irányba mutat mind, csak gyerekkel/gyerekekkel nem mindegy, mit választok. Csomó kardos lapot húztam, ez valószínűleg a harcos természetemre utal, a fegyvertechnikai ügyességemre biztos nem, én még tompa végű hajcsattal is mély, vérző sebet tudok ejteni magamon. A kártyák telibe találták a dilemmám összes vonulatát, nem lepődtem meg, azt viszont kicsit zokon vettem, hogy a kvintesszenciából ("... a kérdező kezdeményezzen, ügyesen és odafigyelve közelítse meg a kérdéses témakört, és alkosson belőle mesterművet") kimaradt a konkrét megoldás, így ezt még mindig nekem kell megtalálnom. A kártyavetéstől azért nem ment el a kedvem (ki tudja, lehet, az vagyon megírva, hogy lakótelepi sámánként csináljak karriert), ő, aki férfim levadászta a könyvet, és mázli a javából, hogy adtak hozzá ajándékkártyát. Elsőre a kártya és a könyv marseille-i verziójával állított haza, ami nem gond, hiszen a középkor az egyik kedvenc korszakom, de azért az ókori Egyiptom mégis közelebb áll hozzám. Ő, aki férfim visszavitte és kicseréltette. (A mai királyfiknak már nem sárkányokkal kell megküzdeniük, hanem pl. eladókkal.) Elf és a fiam kölcsönös szimpátiájáról a gyerekblogomban írtam, ezért itt inkább azt mesélem el, hogy úgy tűnik, csokiügyben nyitott könyv vagyok, Elftől egy nagy tábla epres Milkát kaptam, amit vétek bontatlanul hagyni, ugyebár. A másik tuti ajándék a gyöngy volt. Még egy hónapig tart a nem-veszek-gyöngyöt-és-ebbe-nem-halok-bele fogadalmam, az ilyen ínséges időkben minden gyöngydarab igazi kincs. Nem akartam elmondani itt, mivel leptem meg Elfet, mert csak, de annyira örült, hogy muszáj: az egyik valódi egyiptomi papiruszomat ajándékoztam neki. Különleges zamata van a meglepetésnek, ha olyan dologgal teszek boldoggá valakit, ami nekem is nagyon fontos. 
Most megyek, megkérdezem a kártyámat, mit üzen, mi legyen a maradék ötkockányi epres Milka sorsa.      

5 hozzászólás:

Elf írta...

te meglepetéscsaj :):):)
remélem sikerül mindenféle okosság a tarottal :) ugyibár ez nem jóskártya, hanem a lehetőségek értékelése :D
a Milkát meg sztem már rég megetted :):):)

Elf írta...

nekem ez a két könyv is tetszett pl :)

http://ezoweb.hu/download.php?view.19

http://ezoweb.hu/download.php?view.51

Marjann írta...

Én nem hiszek az ilyen hókuszpókuszokban, ennek ellenére egyszer szívesen meghallgatnám, ha nekem mit mond egy jós. Persze csak ha azt mondja, hogy 4 éven belül férjhez megyek és meglesz az a 3 kölök...

Mi lett a csoki sorsa? (Én is a kártyát kérdezném. A mérleg válasza tuti nem tetszene)

csibike írta...

Marjann: B.-nek adtam, mert épp 40 dekával kevesebbet mutatott a mérleg - ezzel a tudattal akartam lefeküdni :) A fanatikus hittől én is messze vagyok, de azért érdekel, foglalkoztat. Sok a gagyi jós, csak találsz olyat.

Elf: Meg fogom nézni a linkeket, köszi :)
Ha csak annyi a haszna, hogy az ember elgondolkodik dolgokon, már megérte.

Csigamami írta...

Én 6 éve járok jós nőhöz :o) Nem gagyihoz. Azt mondta nekem, hogy tavalyelőtt ősszel fiam fog születni (persze ezt 2005-ben :o) ) Jól körberöhögtem, hogy jah, csak még pasi sincs hozzá :o) Meghogy külföldön fogok élni... (én, aki épp egy nyelvet sem uralt igazán....) Férjhez megyek valami "Fogsishoz" -így mondta és elköltözök víz mellé. (Férjhez mentem egy fogtechnikushoz és a Wasserwerk nevű új negyedben építkezünk.... Most meg azt mondja, hogy a diplomaosztómon vagy az államvizsgámon indul meg a szülésem. ( 1. nem vagyok terhes 2. nem is tervezem, hogy terhes leszek 3. eszem ágába sincs 2. gyerekre gondolni 4. amióta azt mondta, hogy jön a kislány, nem szexualizálunk, mert Ő eddig nem tévedett (kopp-kopp-kopp) ) Így állunk most. :o) Ezek tök izgalmas dolgok.
(Ennek örömére letoltam 3 kocka Ferrero Küsschent...)-mert idetojta a Nyuszi.