2011. szeptember 1., csütörtök

Augusztusban történt

Az első gyerekes Nagy Nyaralásunk előtt néhányan mindenfélével riogattak, leginkább azzal, hogy strandról, andalgásról, alvásról, édeskettes összebújásról és egyebekről ne is álmodozzunk, mert az új környezetben kifordul önmagából a gyerek, a bevált napirend tarthatatlan a Balaton partján, ergo a nyaralásunk horrorisztikusabb lesz, mint a Kaptár összes része együtt, még a sült kolbász és a hekk is megkeseredik a szánkban, és alig várjuk majd, hogy hazajöjjünk pihenni. Nos, a nyaralásunk remekül sikerült, pedig nem szedáltuk le a gyereket. Íme, a tények:

a, mint alvás: Faragtam valamennyit az alváshiányomból, mert a gyerek békésen aludt esténként. Ő, aki férfimmel minden olyasmire jutott időnk, amit este kilenc és reggel hét között csinálni lehet 25 négyzetméteren és viszonylag halkan.
b, mint Balaton: Imádom. Anyuék lejöttek pár napra, így esett meg, hogy néhány percet gyerek nélkül, kettesben töltöttünk ő, aki férfimmel a Balatonban. A többi ötven-hatvan fürdőző mellett.
c, mint ciki: Első nap odaégettem egy edényt répapárolás közben. Dunsztom sincs, mi kozmált az aljára, mert a párolóegység és az edény között csak víz volt. Mázli, hogy nem egy hétig maradtunk, mert addig nem ázott volna le a fekete rettenet. Minden egyes nap súroltam egy kicsit. Két hét után győzelemittasan lóbáltam meg a csilivili edényt ő, aki férfim előtt.
cs, mint csibike, ne nyüszögj: Hármas ikreket láttunk a strandon. Babaméretben. Őket elnézve határozottan úgy gondoltam, hogy tulajdonképpen rém könnyű dolgom van egyetlen gyerekkel.
d, mint dolgos: Na, ez nem voltam. Vittem magammal gyöngyöt, hogy majd jól bepótolom az elmaradásaimat. Nem jutottam a közelükbe se. Azzal nyugtatom a lelkiismeretemet, hogy nem volt helyem - az egyetlen asztalt megszavaztuk pelenkázónak.
e, mint evészet: Olyan, de olyan isteni sült kolbászokat ettünk... Meg minden mást is, ami kihagyhatatlan a Balcsin. Sajnos, nálam a kürtőskalács valahogy elfelejtődött. Hazafelé a kocsiban jutott eszembe, hogy nem meóztam egyet sem. Másfél kiló plusszal zártam a Nagy Zabálást, és fogalmam sincs, hogy csináltam, de ma már soványabb vagyok, mint amikor nyaralni indultunk, pedig nagyon durva szénhidrátkúrának vetettem alá magamat.
é, mint éjszakázás: Jó, ez kimaradt. Még csak bele sem haltam az éjszakai élet hiányába. Esténként, miután a gyerek elaludt, pölö társasoztunk, összebújtunk, filmeket néztünk (fej- és fülhallgatóval), dumáltunk az erkélyen ő, aki férfimmel, és lestük, hogyan szőnek hálót a pókok (NatGeo live).
f, mint fekacsirke: Nos, a kisgyerekes életforma nem kedvez az órákig tartó napozásnak, aszalódásnak. Cserbenhagytam a naptejipart, bocsánat!
g, mint gáz, tudom, de vettem egy kisvakondos kisbögrét: Idén már nem írok többször bögrékről, megígérem. 
gy, mint gyere, segíts!: Tolmácsoltam egy lájtos baleset jegyzőkönyvezésénél. A németek nekem mutogatták a papírjaikat, hogy ugyan válasszam már ki a szükséges doksikat, holott nekem jogsim sincs. Mondjuk, legalább úgy nézek ki, mintha lenne.
h, mint hűtő: Anyuékhoz akartuk kitelepíteni a hűtő tartalmát. Náluk, 20 kilométer után vettük észre, hogy a szóban forgó tartalmat nem vittük magunkkal. Kínos.
i, mint internet: Nem hiányzott a netezés. Ha előre tudom, hogy nélkülöznünk kell egymás társaságát, simán megvagyok netmentesen, nem izzadok, nem viszket a tenyerem és a levegőt sem veszem szaporábban. Két veszélye van a dolognak: Válaszra vár egy csomó levél, illetve újra bele kellett élnem magam abba, hogy van blogom, nem is egy.
í, mint így írnak ők: Vettem három szennylapot. Elolvastuk. Az összes agysejtünk belepusztult.
j, mint jajj, otthon hagytuk a pénzt: Egyszer zsé nélkül mentünk vásárolni. A kasszánál derült ki. Megpakolt bevásárlókocsival. Ő, aki férfim egy óra múlva fizette ki és nyalábolta fel az árut. Az eladó pampogott, hogy a húsokat nem vette meg, és közölte, hogy ezeket úgyis visszarakja a hűtőbe. Erre mit mondjak?
k, mint kocsi: Egy gyerekkel és minimális csomagmennyiséggel épp befértünk a miniautóba. Nem tudom, mi lesz kettő darab gyerek esetén, főleg úgy, hogy kétajtós a járgány. Itthon nyaralunk. Vagy a Balatonon veszünk ruhát, játékot, miegymást. Vagy külföldre megyünk repülővel, az elég tágas.
l, mint lángos: Valami sápadt, itt-ott nyers kerek izét árulnak a Balcsin lángos címszó alatt. Tragédia.
m, mint migrén: Átaludtam az indulás előtti két estét, úgy fájt a fejem. Minden az utolsó pillanatra maradt. A pakolás-rámolás miatt két órát aludtam. Ez az én koromban és állapotomban már-már gyilkos.
n, mint napsütés: Ő, aki férfim is úgy tudta, hogy fázni fogunk a Balcsin, ezért őszi szerelést pakoltunk be. 27-35 fokok vártak minket. Kétnaponta mostam a pár darab nyári göncünket - kézzel.
ny, mint nyaralás: Egész évben a Nagy Nyaralást várom a legjobban. Üti a karácsonyt is. Mindegy, hol vagyunk együtt, csak együtt legyünk.
o, mint oltári szívás: Retroparti a Kozsó-féle együttesekkel. Hozzánk a távolból szűrődött el a zene. Ez is sok(k) volt.
ó, mint óóó, végre nyertem Scrabble-ben: Ő, aki férfimet először tudtam legyőzni az elmúlt egy évben. Végre rámkacsintott Fortuna asszonyság, és nem T, L, L, V, CS, H, K betűkből kellett kiraknom a szavaimat. Ő, aki férfim persze a teliholdra fogta a sikeremet.
ö, mint ölni fogok, érzem: A takarítónők minden reggel 7 és 7.30 között húzgálták a teraszon a napozóágyakat, asztalokat, székeket. És fennhangon csevegtek. A szobánk pont a terasz mellett helyezkedett el.  
ő, mint ő, aki férfim és ő, aki fiam: Jó velük nyaralni is, megtartom őket.
p, mint pöttyös bögre: Nem vittem magammal, nehogy eltörjön a csordulásig pakolt kocsiban. A szálláson fellelt parányi csészéből ittam a kapucsínót. Egy jóízű kortyot nem bírtam lenyelni. Megviselt. (A tízliteres fazékból nem akartam kapucsínózni, hiába nem vagyok úrinő.)
r, mint rétes: Ó, hát az valami csoda, amit a főút melletti rétesezőben árulnak. Helyben készítik és az ízük pont ilyen. Abszolút kedvencem a szilvás-meggyes-fahéjas.
s, mint sport: Riogattam magam futással, de ugye nem volt hely a kocsiban, és a futócipő helyett inkább az új Fable könyvet tettem a bőröndbe. Nem mintha lenne futócipőm.
sz, mint szimpátia: Kaptunk ingyenpalacsintát. Ki akar velem barátkozni?
t, mint tévé: Egyszer sem sikerült bekapcsolni (és nem a technikai tudásom hiányzott hozzá), pedig kisdobos becsszó, hogy lélekben rákészültem a tévézésre.
u, mint utazás: Egyedül ez volt durva. A gyerek rosszul tűrte a hosszú utat, 40-50 percenként meg kellett állni 10-15 percre, szóval, nem Vettel tempójában tettük meg a Bp.-Füred/Füred-Bp. távot.
ú, mint úúúú, de visszamennék: Akár most rögtön.
ü, mint üvöltő szelek emberek: Ő, aki férfim egyik hajnalban úgy ébredt, hogy elege van, kimegy az aktuális tivornyázó bandához és rendet vág közöttük, holott nincs utcai harcos vérmérséklete.
v, mint vedelhetek: A borhetek miatt zajlott az élet Füreden. Szoptatok, ez még mindig nem az én életem. Mindegy, szeretem a kakaót.
z, mint zene: A Blaháról elszármazott műindiánok megint a szállásunktól ötven méterre szintetizátoroztak esténként. Minden este. Extra hangosítással. Már Winnetou nevére tikkelni kezd a szemem. 
zs, mint zsiráf: Most sem láttunk.

P.S.: Néhány kép a gyerekblogban.

6 hozzászólás:

Sheila G. írta...

ecetes vizet kell benne forralni. minden dzsuvát kivisz.

dorw írta...

tudnék sírni az irigységtől, de inkább örülök, hogy jól éreztétek magatokat. :)

csibike írta...

dorw: Na, jó, azt lehet :) Jövőre majd leugrotok ti is.

Sheila: Mármint az elszenesedett aljzatú edényben? :)

Csigamami írta...

na ezt előbb is írhattad volna Csibe, mert akkor előbb olvasom a kommentet és nem dobom ki a tejmelegítős edényemet... (de van mikrónk, csak nem használom és ezután sem áll szándékomban használni- semmihez)szóval király vagy, de jót kacagtam (bocs) nyaraláson van az embernek ideje énmárcsak kidobálom a menthetetlennek tűnő darabokat. az utóbbi 4 évben csak egy teljes edénykészletet koptattam el, de nem Zeptert mielőtt valaki a szívéhez kapna. Csak, amit olcsóbb volt kidobni, mint elmosni- nem a lustaság miatt (olyat még tuti nem láttál - pl tejet szénfeketére és valami leírhatatlan bűzűre szétégetni, vagy 2 db főtt tojással tűzoltót rendelni. /én észrese vettem, merthogy elfelejtettem, a szomszéd hívta az orrmányosokat, mert úgy dőlt a füst a konyhaablakon, mintha már nem lenne konyha... szóval tényleg nem lustaságból nem mostam el a fent nevezett edényeket :o) és ehhez a készlethez még volt 2 nagyobb edényecske. nem dicsekszem a végükkel ;o)
A nyaralásod idilli :o) Tetszik, meg Ti is és olyan jó, hogy megint van kommentboxod :o)

csibike írta...

Bocs, most tudtam összehozni ;)
Igen, az volt, nehéz is belelendülni a hétköznapokba.

Zé írta...

Na, most jutott időm elolvasni :)
Jó volt kicsit nyaralós hangulatba kerülni, felidéződtek a balatoni nyarak.

A hangszennyezéssel (o, ö, ü, z) fokozottan vigyázni kell pici gyerekkel, azt már látom.

A kocsicsere (k) nem jön szóba negyedik lehetőségként?

Mi idén megpróbáltunk elmenni 2 azaz kettő éjszakára sátorozni, de akkor éppen 12 fokok voltak éjjelente, úgyhogy nem mertük bevállalni a Poronttyal.
Maradt a budapesti tenyérnyi lángos (nekem is új ez az "élmény") és a házi rétes, na az viszont lenyomta két vállra a normafait!

Jövőre mindent bepótolunk.