2011. szeptember 11., vasárnap

Paradicsomprojekt, 5. rész

Na, most már el lehet pakolni szépen a borogatást, a jégakut, a defibrillátort, elárulom, hogy az erkélyen paradicsomi állapotok uralkodnak, az ültetvényem átvészelte A Nagy Nyaralást. Középső sógornőm háromnaponta megitatta a lecsóalapgyárat, a nyár vége miatti bánkódásom kellős közepén én sem felejtettem el a locsolást, így jelenleg 5, azaz öt, azaz ÖT darab zöld paradicsom büszke tulajdonosa vagyok. Nyaralás előtt megjöttek a virágok, nyaralás alatt drukkoltam, nehogy megdögöljenek a forróságban, nyaralás után pedig a második utam az erkélyre vezetett, lecsekkoltam, hogy zöldell?, zöldell!, és ennek annyira örültem, hogy nem vettem észre a levelek között megbúvó kisebb-nagyobb paradicsomgolyókat. Az egyik délután épp a fiammal játszottam a kanapén, onnan rohantam az erkélyajtóhoz, hogy mintha zöld paradicsomot látnék a rengeteg levél között, és tényleg. Gyorsan összeszámoltam a paradicsomgyerekeket, négyen lógtak itt-ott, azóta született még egy. Úgy tervezem, hogy a saját paradicsomból készült lecsót megkóstolhatja ő, aki férfim is, mert jó fej vagyok, ehhez azonban egyelőre szűkösen vagyunk paradicsomilag, izgatottan várom a további versenyzők megjelenését. 
A paradicsomtermesztés egyébként hasonlít kicsit a gyerekváráshoz, remélem, a vége nem lesz olyan fájdalmas.

4 hozzászólás:

biem írta...

hurrá! hurrá! hurrá! :)
azért szerintem még ne beszélj nagyon hangosan mindenféle lecsókról a társaságukban. a végén még megijednek és zöldek maradnak! :)

tetszik az új, kicsit átalakított oldal!
a saját termés - gyerekünk, A Cápa résznél ott oldalt, pedig hangosan kuncogtam. :)) meg meg is hatódtam, hogy "ott" vagyok. :) köszönöm Csibi! :)

csibike írta...

Szegény paradicsomok háttérbe szorultak a következő poszt miatt :)
Még nem merem elbízni magam, majd ha bepirosodnak.

Nekem is, már tavaly nyáron meg akartam csinálni, most jött össze, bár még hiányos, a linkfal is.

Igazán nem szükséges megköszönni :)

biem írta...

láttam is. olvastam is.
és bár véleményem meg gondoltaim is lennének, de magának a jelenségnek, illetve ennek az egy nőnek a véleményezéséből inkább most is kimaradnék. :)

s amolyan kis villogó piros lámpácskaként jelezném, hogy nekem nem nyitja meg a vicces vagyok-os linkeket. azt írja ki, hogy az oldal nem található. de lehet, hogy csak az én rókakomám (v.ö.:firefox, bocsi) ilyen béna. :)

hát ha lecsót nem is, a zöldekből még mindig csinálhatsz olyan zöldparadicsomos savanyút. őőő, asszem szoktak olyat. :) de tutira beérnek! :)

csibike írta...

Nem, már éjfél után, félálomban csináltam és eltoszarintottam :) Javítva, nálam megnyílnak. Köszi, hogy szóltál.