2012. október 12., péntek

Nyújtani szeretnék, valaki... ?

Sikerült belehabarodnom Julie Picarello gyurmázós technikájába, ilyesmiket tud, ámuljatok ti is:


Nyilván azonnal kipróbálnám alvás helyett, ha birtokolnám A Szerszámot: a gyurmanyújtó gépet. Cirka 13 ezerért vehetnék ilyen haszontalan masinát, de nem fogok, mert ennyiért nem, inkább ráülök a gyurmára és úgy lapítom ki. Jó, azért nyilván agyaltam alternatív megoldáson, és arra jöttem rá, hogy a seggemen, illetve a gyurmanyújtó gépen kívül még más is szóba jöhet: a tésztanyújtó gép. Természetesen nincs itthon, boltban veszem a zacskós tésztát, én viszont nem élhetek Picarello-technikával készült gyurmaékszerek nélkül (ha mégis, sivár élet az), úgyhogy nagyon boldog lennék, ha valamelyik kedves olvasóm előbányászná a konyhaszekrényének legsötétebb zugából az egyáltalán nem használt tésztanyújtó gépét, és kölcsönadná, és nem bánná, ha gyurmával becsteleníteném meg. Hálából készítenék neki szép gyurmamedálos nyakláncokat, miegymást. Légyszi. (Mondanám, hogy most nagyon szépen nézek, de nem lenne igaz, mert tökre táskásak a szemeim, meg pirosak is, és mindez sokat ront a szépen nézésen.)

3 hozzászólás:

Karfiol írta...

Én nagyon szívesen kölcsönadom Neked, nálam csak kihasználatlanul áll, s valószínűleg ez nem változik a közeljövőben. Pedig nagyon pöpec kis gép. Meg is tudom oldani, hogy feljusson Hozzád. :)

csibike írta...

Ó, nagyon boldog vagyok! :) A vigyorom alig fér el a fejemen. Köszönömköszönömköszönöm!

Majmóka írta...

Tegnap jött meg a legújabb Praktika, abban is van hasonló technika vagy ugyanilyen /még nem volt időm átbogarászni/ és ott is szerintem tészta nyújtót használnak. Sajna nekem nincs ilyenem, mi is bolti tésztán élünk. :-))