2012. november 13., kedd

Gázt!

Az egyik lakó rém hatásos fenyegetéssel óhajtotta elkerülni a kilakoltatást: bedobta a gondnoknak, hogy felrobbantja a házat. A gondnok elrohant és elzárta a gázt, ami azóta nincs, a visszakapcsolása pedig nem annyi, hogy kinyitja, s lőn gáz. A Gázművek mindenfélét tesztel megnyitás előtt. A hatvannégy lakást egyesével felhívták, hogy csókolom, tessék elzárni a gázcsapot. Mert az fontos. Ha valaki épp a messzi távolban nyaral/őszel/telel/tavaszol és nyitva nála a gázcsap, szívás, addig gáztalan mind a tíz emelet. 
Tegnap nem tudtam rizst főzni a barackos csirke mellé (eredetileg sajtos-barackos, de ő, aki férfim most sajt nélkül kérte). Mázli, hogy a sütőnket villany táplálja, a csirke ott készült reggel nyolc és reggel kilenc között. (Ugye, milyen jó, hogy van két gyerekem és nem tudok délig aludni?) Ma még mindig nincs gáz, viszont maradt a barackos csirkéből, holnap meg anyósom hoz brassóit és hortobágyi húsos palacsintát. (Sajnáljatok azért a gáz miatt!) Úgy sejtem, a Gázművek nem kapkodja el a visszakapcsolást, úgyhogy sürgősen ki kellene találnom, hogy csinálok tejbegrízt a sütőben. 

7 hozzászólás:

Névtelen írta...

ez az első mondat kicsit cinikusra sikerült, nem gondolod?

Elf írta...

kukta?

Névtelen írta...

Kölcsönrezsó? Mikor nálam elzárták a gázt 3 hétre, akkor ez volt a megoldás :-) Mondjuk meleg fürdővizet csiholni nehezebb volt... :-)

Marjann írta...

Tejbegrízt nem is, de palacsintát már csináltam. Finn palacsintának hívják. Sima tészta, csak nincs benne víz, ez bemegy egy kivajazott jénaiba ott pedig jól megnő. Olyan, mint egy vastag palacsinta, lekvárral finom :)

JesszumPepi írta...

TEPSI, rizs, olaj, víz, só, alufólia - sós "rizskók"... Talán. Tepsiskrumpli, tepsis milánói, tálbafőtt, rakott tészta, tojásos tepsis melegszenyó. Tepsifüles. Tepsi-kolunk örömünkben, hogy Gázművek a kreatív igazgató...
JP, aki bizony multi-alkalmazott, akárhogyan is értjük.
Pusza

dorw írta...

én anno hasonló helyzetben egy hónapig főztem mikróban. ugyan tejbegrízt nem lehet benne csinálni, de szinte minden mást igen. :)

csibike írta...

Vangázvangázvagáz...! :)