2013. április 12., péntek

Viharos szerelemnek indult

M. barátnőm meglepetéscsomagjába kerestem valami isteni csokit, és amikor némi kutakodás után megtaláltam... ööö... khm... megettem. Egyetlen mentségem, hogy még soha nem volt a számban grillázsos csoki, a csokipapíron meg annyira guszta a fénykép, hogy nem bírtam ellenállni, mindenféleképpen le kellett tesztelnem. Mi van, ha borzalmas és elküldöm M.-nek? Na, ugye.
Imádom-csoki lett ez a Heidi-féle grillázsos csoda, simán megbocsátom neki, hogy nem étcsoki. Miután bezab befaltam (anyunak és a nagyobbik kisfiamnak jutott azért belőle, mert nagyvonalú vagyok), azon járt az agyam, hogyan tehetnék szert nagyobb mennyiségre, meg M. példányát is pótolni akartam. A neten nem kellett sokáig keresgélnem, a Lacsiboltja árul ilyen mannát (más Heidi csoki mellett). Azóta láttam Heidit az Intersparban is, bár nem grillázsost, hanem pölö áfonyás-étcsokis verziót, ő, aki férfim pedig vadászott diós-mézest, de az borzalmas, az ízlelőbimbóim kétségbeesetten zokogva tiltakoztak a merénylet ellen.
A grillázsos csokiból ettem még egy... izé... két táblát (két nap alatt, mert nem vagyok formában), aztán kiderült, hogy a kisebbik kisfiam bőrét ekcémásra csapja ki a csoki, mint olyan, és amíg az anyja tejével táplálkozik, addig semmiféle csokineműt nem fogyaszthatok (csokineműt sem). Fájó szívvel búcsúztam el az új szerelmemtől, talán majd egyszer megint egymásra találunk - sok-sok hónap múlva.
Ne, ne próbáljatok vigasztalni, lehetetlen.    

4 hozzászólás:

Leonine írta...

Én sosem szerettem a mogyorós csokikat, de mióta egyszer volt szerencsém megkóstolni a Heidi mogyorós fehércsokiját, rá vagyok kattanva. Tud valamit ez a Heidi. :)

dóri írta...

nagyon finom csoki! én is ajándéknak vettem volna...

dorw írta...

hm... azt kellene megfejteni, hogy a kakaó vagy a tej csapja ki az nem-is-annyira-picúrt?

csibike írta...

dorw: Ehhh, majd a másik blogban felsorolom, mi mindent nem ehetek-ihatok... Röviden: semmit :) A tej is, meg a kakaó is, de pl. az a bizonyos resztelt máj is, mert belsőség.

dóri: Höhö :)

Leonine: Talán egy év múlva megkóstolhatom :)