2009. október 25., vasárnap

... and the winner is...

... Meryl Streep! Ez a nő egyszerűen zseniális, újra és újra levesz a lábamról, a Julie & Julia - Két nő, egy recept meg hihetetlenül aranyos film, tele vicces, bájos és megható jelenetekkel a főzésről-sütésről, a szakácskönyvekről, az önmegvalósításról, a szerelemről, a boldogságról, ja, meg a blogolásról, bizony. Streep lubickol a szerepében, és hát az a hanghordozás olyan, de olyan gyilkos, hogy az ember csirkéjének a hátán égnek mered az összes pihe, de nem lehet nem imádni. Úgy hiányzott a lelkemnek ez a történet, még most is vigyorgok. Nagyjából két-három hete jutott eszembe, hogy talán beiratkozhatnék egy főzőtanfolyamra, izgalmas kaland lenne, aztán elbizonytalanodtam, vajh való-é nekem az ilyen úri huncutság, nekem, akinek például a főzeléke magasról veri a legspécibb betonkeverő teljesítményét is és aki az általa feltalált sárgaborsófőzeléktéglából szándékozik meggazdagodni, viszont a másik oldalon meg ott van a blogomban is fülön csíphető gasztrovéna, a nyáron tapasztalt főzős-sütős elvonási tüneteket már meg sem említem. A Julie & Julia most megint eszembe juttatta a főzőtanfolyamot, ráadásul olyan ez a film, hogy utána legszívesebben kötényt ragadnál és bevennéd magad a konyhába, aztán A Férfi elé tennéd az ételt és csak falatoznátok a szépen megterített asztalnál, előbb a mennyei fogásokat kóstolnátok végig, utána meg egymást. Aki eddig kizárólag szexre használta a konyhát, az a film hatására garantáltan átértékeli a funkcióját. Julie és Julia finomabbnál finomabb francia ételeket varázsolt a vásznon, az éhségközpontomban azóta is folyamatosan riadóztatnak. Pokoli jó érzés lehet, ha valaki ennyire tud főzni és sütni, illetve ha ennyire kiteljesedhet abban, amit szeret. Mondjuk, az evésben hihetetlenül otthon vagyok, azt nem kell megtanulnom. Ezt a filmet nem gasztrobloggereknek is nagyon ajánlom. Jóétvágy!

P.S.: Ő, aki férfimtől moziszéket kértem karácsonyra, egyetlen porcikám sem fájt benne, pedig két órán keresztül meg sem moccantam. Julie piros táskáját is szeretném - szerelem első látásra.

6 hozzászólás:

zöld írta...

én is pályázom erre a filmre, Meryl miatt.

kisrumpf írta...

Jaj, örülök, hogy tetszett, én is annyira jól szórakoztam rajta. Sikerült megnéznem régi filmrészleteket az igazi Julia-val, Meryl Streep hangja/hanghordozása telitalálat, az egész nőt 100 %-ban adja vissza. Nem bántam volna, ha az egész film csak róla szól.

csibike írta...

kisrumpf: Ahogy hazaértünk, mi is rákerestünk a neten és M.S. teljesen úgy beszél, mint az igazi Julia, szóval, zseni. Csatlakozom hozzád, nekem is volt egy olyan érzésem, hogy sokkal többet szerettem volna megtudni róla :)

zöld: Remélem, hogy tetszeni fog :) Decemberben jön egy új filmje, vígjáték és nagyon aranyos a bemutatója.

marlen írta...

Mi ma megyünk megnézni:) és a moziszék baromi jó ötlet! Kicsi vagy nagy van belőle? ha jól tudom, két méretben készül:)

csibike írta...

És hogy tetszett? Megírod a blogodban? :)
Passz, még nyomozunk utána, de kell valami jó szék, az biztos.

marlen írta...

írtam róla:)tök jó moziszékeket lehet kapni:)