2009. október 1., csütörtök

Különbség

Van olyan ember, aki önfeledten gyönyörködik egy majd' félmillió forintos kávéfőzőgépben és vagyok én, aki az ugye, milyen szép?-nél diplomatikusan hümmögök egyet arany középút gyanánt 'minek rondítsak bele más örömébe' alapon, a szorosan egymás után következő nem lenne jó neked is egy?-nél és a kérd meg a férjedet , hogy vegyen neked!-nél viszont már határozottan fogalmazok, bár még mindig nagyon aranyosan mosolygok: az ára jobb lenne, tudod, ebből a zsák pénzből befejezhetnénk a lakást, nyaralnánk egyet, ha ügyesek vagyunk, talán megmarad pár forint. Helytelenítő szájhúzás a reakciója, hja, minden évben Kenyában telel néhány napot-hetet, neki annyi a kávéfőző, mint nekem az Alexandra akciós könyvei, kicsit lesajnálóan néz, nem, nem is igazán a lesajnál a jó szó, inkább azt mondom, úgy néz rám, hogy látom rajta, el sem tudja képzelni, miért fosztanám meg magam gondolkodás nélkül egy majd' félmillió forintos kávéfőzőgép látványától és miért választanám helyette azt a mocsatos pénzt, pfujjj. A férjemet már ki sem javítom, felesleges, hiába mondom el többször, hogy nem, nem a férjem, mindenki, aki látott már minket együtt, akár régi barát, akár új kolléga, a házas címkét ragasztja ránk, ő, aki férfimre és rám. Csak tudnám, hogy ez jót vagy rosszat jelent.

2 hozzászólás:

Béb írta...

Hú, de utálom én az ilyeneket! Áááá! Pl a hasonló: babakocsit tologat és az arcodba vágja, hogy naaa és neked mikor lesz? -t és közben gyilkosan mosolyog. Áááá!

Csigamami írta...

hehe.. nevetnem kell, ismerem az erzest :o) Különösen, mikor az en oldalbordäm älldogäl ezek elött a csuda szar kävetfözök elött... Viszont sporolunk, mert lehet es kijövünk havi 120€ kosztpenzböl 2en + a kutya fölibe... de a kutya minösegi kajät kap, mert mäst nem bir a pucäja... mi meg elörecsomagolt szalämit es leärazott zöccseget, mert ha kivägodleszededmegmosod, akkor ammeg jo :o)
Ja es jeggyärtos hütö is kell majd az uj lakäsba... Kerdes: ki iszik nälunk hideget? - meg a vendegek sem...