2009. november 23., hétfő

Számokban

A dokinál...

... vártam két és fél órát. (Az első óra után határozottan úgy éreztem, a következő életemben lehallgató készülék szeretnék lenni egy orvosi szobában, hogy végre megtudjam, mi a fenét csinálhat három beteg ember és egy doktornő hatvan percen keresztül.)
... láttam öt álufót. (Kérem szépen, az álufó az olyan, hogy nem zöld, mert teljesen normális beteg embernek álcázza magát, és úgy jön ki a dokitól, hogy nem láttam bemenni - másfél óra alatt.)
... finoman leráztam egy barátkozni vágyó fiatalembert. (Ha épp ráz a hideg és köhögök, nem vagyok társalkodónői kedvemben, mea culpa ésatöbbi.)
... összemosolyogtam négy-öt emberrel. (Két köhögés között, kínomban. Tudod, az teremt valamiféle alkalmi sorsközösséget vadidegen emberek között, hogy a műanyag székeken és a hideg váróteremben együtt gyötrődtök órákon át.)
... hallgattam kilenc várakozó időske emberke poénkáit-sirámkáit. (Beszúrták, megvágták, átömlesztették, összevarrták, kiszedték, megmérték, elütötték és ilyenek. Szerintem az összes váróteremben ott ül A Bennfentes, koros, panaszkodós, keserű és mindent tud a betegellátási procedúra gennyes-fekélyes részleteiről - és kéretlenül meg is osztja a borzadó hallgatósággal. Az aranyos volt, ahogy a hetvenes Laci poénján nevetett a hatvanas Mari, csillogott ott valami a szemekben, nem, nem a csipa, inkább a Laci és a Mari huncutságának, lelki fiatalságának maradéka.)
... kuncogtam egy futkározó kisfiún. (Kétszer is hatalmasat taknyolt a hideg padlón, de nem sírt, csak rögzítette a tényt, hogy oké, padlóra kerültem, aztán némi nézelődés után feltápászkodott és futott tovább. Ezt a hozzáállást megtaníthatná néhány felnőttnek.)
... olvastam hetvenöt oldalt a könyvemből. (Fulghum, pár oldal és befejezem. Már most nagyon tudom ajánlani. Az utolsó egy órában nem olvastam, bambultam magam elé és lelkierővel megpróbáltam felmelegíteni a jégcsappá fagyott lábaimat. Nem sikerült.)
... hat perc alatt megvizsgáltak. (Nyamvadt tizenöt percet sem bírtam kihúzni. Valamit rosszul csinálok.)
... nevesítettek egy darab vakbélgyanút . (Ööö... ezzel a gondolattal még barátkoznom kell.)

Bónusz: Megtudtam, hogy a következő terhességem garantáltan a veszélyeztetett kategóriába sorolódik majd, a diagnózis egészen konkrétan úgy hangzott, hogy "a maga ritka vércsoportjával és egy vetéléssel a háta mögött nem is lehet más", az első három hónap tuti táppénz, én meg törhetem a fejemet, hogy pótoljuk majd a kieső pénzt, és azt sem tudom, vajh mit fogok csinálni három hónapon keresztül, mert nem vagyok az a láblógázós, otthon lébecolós típus. Az is kiderült, hogy ő, aki férfimmel összeférhetetlenek vagyunk vércsoportilag, a terhességem alatt ellenanyag termelődött a véremben. Anno a nőgyógyászom egyetlen vizsgálatra sem küldött el a három hónap alatt, vérvizsgálatra sem, mert a három hónap még nem igazi terhesség. Klassz, ugye. Ez a dokinő is lelkemre kötötte, hogy mindig hordjam magamnál a vércsoportos papíromat, bennem meg felrémlett a feneketlen táskámban uralkodó káosz, szóval, lehet, mégis tetováltatni fogok, jól látható helyre, talán olyan homloktájt, az a fix.

Most valami jó hírt szeretnék kapni. Valaki?

24 hozzászólás:

fuckinsuperhero írta...

A plakátok szerint 2012-ben világvége lesz:)

kisrumpf írta...

Óbasszameg.

Elf írta...

akkor ne olvass engem...

Majmóka írta...

Bakker! Csak egy történetem van, ami talán megnyugtató: egy ismerősöm most várja második gyerekét. Az első egészséges, semmi gáz. Most, a második terhességnél derült ki, hogy apa és anya vére összeférhetetlen. Milliónyi vérvétel, aggodalom, aztán kiderült, hogy semmi baj. Szóval nem jelent egyértelműen, mindenképpen rosszat. És abban az első 3 hónapban majd fűzöl gyöngyöt, olvasol és főzöl, na meg írod a bejegyzéseket ezrével. :-))

Golden írta...

ilyen álufók errefelé is vannak rendszeresen, meg olyan szimpatikus középkorú hölgyek, akik este berontanak a még várakozó 10-11 ember közé, közlik, hogy ők dr.xy-né és neki sürgős a professzor úrral (aki mellesleg nem az) azonnal konzultálni, mert a kislánya (cirka 20 éves) reggel óta nem érzi jól magát. És mindenféle anyázás, morgás mellett is eléri a célját :(
jó hír kell? ha nem küldtek azonnal kórházba kiszedetni a kis hamist, akkor talán nem is az (én nem úsztam meg - viszont ott annyit alhattam, amennyit akartam, míg itthon ... ergo, minden rosszban van valami jó) :)

Csigamami írta...

Jajj Csibem! Ha ez megnyugtat, mink is orvosnäl voltunk a picivel, aki ugyebär ujszülött es meg csak ebteg sem volt, csak cicimirigy gyulladäsa van/volt es azt meg kell nezetni. Itten az a trendi, hogy külön väro van a cscsemöknek, külön väro a kisgyerekeknek es külön väro 10 eves kor felett. Mi ugy ahogy illik csecsemö väro, szuper nincs bent senki nem kaphat el az en kis meg esetlen csodasägom elvileg semmit. Erre kb fel oräval utänunk megerkezik egy kisgyerekes!!! anyuka apuka, akik lazän bevägjäk magukat a csecsemö väroba, mondvän, hogy az ö gyerekük meg nem annyira beteg, mint egy-kettö a tuloldalon... Mondom hät az enyem meg egyältalän nem beteg... Megsem zavarhatom öket ki... :os Gondoltam majd elülnek a valagukon a mäsik sarokban... de neeeeeeeeem, minek is, mutassuk mär meg a läzas, köhögö, tüsszögö, a taknya a nyakän 2xer körbetekeredö gyereknek az ujszülött kisbabät, mert az biztos olyan erdekes. Na ekkor en, mint felböszült anyaoroszlän elküldtem öket...messzire... (nem burkoltan) majd 2 ora värakozäs utän kientem szolni, hogy en tän ujszülöttel lennek itt, s hogy enne mär szegenyem, pedig frissen szoptatva hoztam... - Persze nyugodtan szoptassam csak meg, mert meg vagy 5-en vannak elöttünk. Akkor burkoltabb formäban a csajszi tudtära adtam, hogy jobb helyeken az ujszülötteket szokäs elöre venni. Absteckungsgefahr estebe... vette a lapot... elöre vett minket...

Vercsoport... Emlekszel a mäsik blogon kerdeztem en töled, hogy voltäl e mär Te vervetelen, s irtad, hogy majd csak 3 honap utän... en meg, hogy ez fura, merthogy annak kene az elsönek lenni, mert mi van, ha Te is mint en a viläg legritkäbb vercsoportja, mert miert ne, mert lehet... Egyebkent ne paräzz be!!! Anti D szurkancs es mär rendben is van a kis bubo fejecske :o) (Ne hidd el, ha azt mondjäk, hogy majd csak a szülesnel!!!) Nekem mär az 5. heten be akartäk adni, mert hiäba mondtam, hogy az eeeen ferjem is negativ. Mondtäk, hogy hehe ilyet mär sokat hallottak, aztän kiderült, hogy a szomszed csuszott a szämitäsba es biztos, ami biztos. Igy sajät felelössegre nem adatam be...de alä kellett irni egy papirt, hogy en bla bla bla sajät felelössegre nem , mert azt ällitom, hogy a fent nevezett szemely az apa es nem a szomszed... (durvän es diohejban...)
Tudom, hogy nem szeressed a pocakos blogokat, de ha jol emlekszem az elejen olvastäl, s ha meg emlekszel (de ha nem vissza tudsz olvasni;o) ) az elsö 3 honap nekem is kenyszerpihenö volt. Aztän vegre megkaptam älmaim munkäjät, s onnan is vissza kellett menjek kenyszerpihenöre. Nekem.. akinek egyszerre minimum 3 dolgot kell egyszerre csinälnia, hogy jol erezze magät... Ha mär keveebbet csinälok, elötörnek bennem a hipohonder hajlamok, s akkor agyverzesem lesz, meg infarktusom, esetleg vakbelgyulladäsom, de volt mär mäjgyulladäsom is...meg mindenfele ilyen nyalänksägok... Ha neked nincsenek ilyen vizioid, könnyebben tul fogod veszelni az elsö 3 honapot ;o) Vagy esetleg olvasgass vissza en miket csinältm ;o) Az nem jelenti azt, hogy folyamatosan feküdni kell ;o) na, most jol szokifostam magam...

Rita írta...

Melyik ez a nagyon ritka vércsoport, amiről szó van?

Csigamami írta...

En csak azt tudom irni, hogy en B rh- vagyok es amikor a korhäzban alä kelltt irni ezt a "ha esetleg törpenne valmi, akkor verätömlesztes (leginkäbb be) " , csendesen-kedvesen a fülembe sugtäk, hogy na de inkäbb ne törtenjen, mert ilyen verük nincs, ritkasägäbol kifolyolag... (s ha ne adj eg tulelnem a mütetet, akkor inkäbb menjek el adni, mert aranyat er...)

pipacs írta...

Az első kötelező vérvétel és ultrahang a 12. héten van. Ezen van egy teljes vérkép, vércsoport-vizsgálat, és Down-kór szűrés. Előbb nem küldenek vérvizsgálatra, hacsak nincs különleges oka. Gondolom a vércsoportod az lett volna... :S

Amit a nőgyógyászod mondott a terhességedről az felháborító szerintem, mert az első naptól kezdve terhesség, mégis mi más lenne? :S

Vasasvirag írta...

Nekem is feküdnöm kellett: azt hittem előtte, hogy meg fogok kattanni, de sokat olvastam, blogot írtam és fekvés közben a notbookomon mindent elolvastam az interneten, hogy felkészült terhes és anya legyek. Az, hogy ma gyerekünk van, azt főleg doktor Kovács Eszter figyelmének és az extra sok vizsgálatának köszönhetjük. A másik, akit szívből tudnék ajánlani, az Murber Ákos: róla sok mindent olvashatsz a neten is: ő a problémás esetek nagyágyúja!!! Ha érdekel, akkor e-mailben tudok telefonszámokat írni. Lehetetlen nincs!!!!!!! Egyébként nálam szinte minden másnap végeztek uh-ot és vérvételt a peteérés környékén ( és aztán még jó ideig, mindezt teljesen ingyenesen, kórházban, ügyelve arra, hogy 9-re általában be tudjak érni a munkahelyemre!!!)

dorw írta...

mondok én neked jó hírt: be vagy jelentve, és így legalább kapsz táppénzt.

Jobbulást! :)

SefiRia írta...

Aranyos csibike. A jó hír az, hogy amennyiben minden próbálkozásotok ellenére sem jön össze a gyerkőc, akkor sincs semmi baj, mert az árva v. szerencsétlen sorsú gyermekek pont egy ilyen szép és okos anyukára várnak, mint Te, hogy örökbe fogadják őket. (Mit nem adtam volna azért, ha olyan szüleim lettek volna, mint Te!) Egy ismerősömnek tavaly sikerült egy hathónapos fiúcskát és egy 1 éves kislányt örökbe fogadnia úgy, hogy mindössze csak 1.5 évébe tellett (és nem 5-6 év, ahogy régen) az örökbefogadással járó (bürokráciás) várakozás. És most boldogabb, mint valaha. :))))

csibike írta...

SefiRia: Három hónap még nem indokolja, hogy örökbefogadáson gondolkodjunk, sőt, azon sem gondolkodunk, hogy nem sikerül. Majd egy év után kiderül, hogyan tovább :)

dorw: Köszönöm :) Te nem?

Vasasvirag: Köszönöm, majd ha egy év múlva sem várunk gyereket, elkérem azokat a telefonszámokat :)

csibike írta...

pipacs: Igen, tudom, csak ez nem feltétlenül jó gyakorlat, főleg akkor, ha létezik az összeférhetetlenség mint olyan, márpedig létezik, nem új dolog. Az lenne a legjobb, ha a pár mindkét tagját megvizsgálnák még a 12. hét előtt, bármi lehet alapon :) Azért nem tekintette annak, mert az még nem biztos terhesség, majd csak a 3. hónap után. Valószínűleg ezért is nincs korábban vérkép vagy más.

Rita: Ez egy olyan vércsoport, ami másnak számít akkor, ha vért adok, és másnak számít akkor, ha vért kapok.

Csigamami: Ugye, nem kaptatok el semmi bacit? :)
Én is megkaptam a szurit és nyilván legközelebb eleve másként fognak a terhességemhez állni, de azért jó lett volna, ha nem egy vetélés miatt kapok ennyi figyelmet.

csibike írta...

Golden: Köszi a tippet, bár nem vagyok középkorú hölgy :) Jövő hétre időpontot fogok kérni nagy ravaszul.

Majmóka: Persze, ez mind jó ötlet, csak nekem valami szellemi kihívás is kellene, meg élő emberek :))

Elf: Mi a baj?

csibike írta...

kisrumpf: Ühhüm :)

fuckinsuperhero: Ez cirka annyira valószínű, mint az, hogy engem holnap római pápává választanak :))

Aliana írta...

és ha nem táppénzen vagy, hanem otthonról dolgozol kímélő üzemmódban? vagy az már veszélyes?

oximoron írta...

johirt mondok: kerekcsokolade, szogletescskolade, csokiscsokolade... meg ugy egyebkent is: csokolade! :)

dorw írta...

nem, és miután kiderült, hogy gyereket szeretnénk (a főnöknőm személyének ismeretében)nagyon valószínű, hogy nem is leszek. :/

Vica írta...

A gyöngyfűzés tényleg jó ötlet arra a 3 hónapra!!! Egyébként megihlettél, és kipróbáltam minta alapján olyan gyűrűt fűzni, ami hasonlít a Te gömbjeidre. Röviden annyit, hogy ezt még gyakorolnom kell....

csibike írta...

Vica: Nekem is nehezen ment, úgyhogy kitartás... Anno ő, aki férfim kölcsönadta a két kezét és a két szemét, illetve értelmezte a mintát :)

dorw: Sajnálom :/ Abszolút lehetetlen?

oximoron: Ok, abból faragok gyereket magunknak :))

csibike írta...

Aliana: Passz, ha sok a meló, lehet, keveset meg ebben az esetben nem küldenek, de nem tudom.

manner írta...

Csibike: nekem a 8. héttől feküdnöm kellett. (már a finisben vagyok, már nem egész 2 hét) Ráadásul úgy, h a férjem egy másik országban dolgozik, és csak kb havonta-2hetente járt haza. Nem volt könnyű, de túl lehet élni. Mondjuk a távmunkát fontold meg, nekem sokat segített, hogy volt mit csinálnom.
NB. ezt a vércsoportosdit nem értem. Másnak számít ha adsz és másnak, ha kapsz?? az hogy lehet?

csibike írta...

Hős vagy, manner :) Ezt majd adott esetben úgyis tisztázni fogjuk, meló nélkül nehezen viselném, azt gondolom.
Úgy, hogy ilyen ritka a vércsoportom :) Ha vért adok, pozitívnak kell tekinteni, ha vért kapok, akkor meg negatívnak, és a terhességnél is negatívnak. Ezt mondta a doki és én hiszek neki :))