2010. szeptember 5., vasárnap

A medvékről is

Tudtam, hogy színes medvék lesznek, tudtam, mert a gyerekek fantáziája ilyen, nekik még nem mond semmit az a Magna Cum Laude sor, hogy "Színezd újra, színezd újra / az életed, ha megfakulna...". Az ovi mindjártötéves fenegyereke anno a legnagyobb természetességgel festette kékre a tőlem kapott gipszmedvéket, a csokimackókat meg betömte a szájába. Ilyenkor nagyon tudok örülni annak, hogy engedtem infantilis énem sürgetésének és megvettem a formát (és nyilván először csokiöntésre használtam, csak később szereztem be egyet a gipszhez). Úgy vettem észre, a felnőttnek mondott egyedek sem ódzkodnak attól, hogy medvét  tegyenek a szájukba (mármint ilyen csokoládéfigurát, nem igazit), önmagában nagyon unalmas tud lenni egy tábla Tibi csoki, csupa egyforma csokikocka, ehhh. 
Úgy volt, hogy csak beugrunk Macsekékhoz, de aztán náluk ragadtunk kicsit, mert nem lehetett nem náluk ragadni kicsit. Amíg mi Macsekkal babaruhákat nézegettünk-csomagoltunk (a sarj igen fess fiatalember lesz bennük), addig ő, aki férfimet a színes mackókat pingáló, négy éves hölgy vette kezelésbe. Ő, aki férfim nagyon jó apaanyag, gyerekbarát, lehet nyúzni meg ilyenek. (Egyedül azt nem szereti, ha nem hagyják nyugiban legózni, de Füli nem vette elő a legóját, úgyhogy elmaradt a konfliktus.) A család kisebbik férfitagja, a két éves Álmi hip-hop táncosokat megszégyenítő pörgést-forgást mutatott be a földön elterülő, nála kétszer nagyobb plüsskacsán, aztán kedvesen megsimogatta a mellemet és a hasamat, ez utóbbiba már Füli is bekapcsolódott és együtt tapasztották a fejüket a hasamra, hátha mond nekik valamit az ivadék. (Megjegyzem, a mellsimogatás korosztályos kiváltság, a blogomat olvasó anyukák idősebb, azaz három és száz év közötti fiúgyerekeinek nem szoktam megengedni.) A pocaksimogatásnál teljesen elérzékenyültem (négy pici, óvatosan cirógató gyerekkéz, hogy legyek így erős nő?), Füli ráadásul elénekelte a sarjnak az "Orgona ága, barackfa virága..." kezdetű dalt, rajzolt nekünk és kaptunk ajándéktobozt, szóval, ha eddig nem akartam volna gyereket, tegnap óta nagyon sürgősen akarnék.

3 hozzászólás:

Macsek írta...

most meghatódtam egészen :) nem tudom, pontosan min is, de viszont nagyon :)) Örülök, hogy jól éreztétek magatokat és gyertek máskor is.

Névtelen írta...

Hát az ember agya és az asszociációk..(vagy valami ilyesmi..)
lelkes babaolvasóként idő kellett, míg megértettem, hogy a "barna macik" mit jelentenek, imigyen próbálják az anyukák a "beszart a gyerek"et irodalmasítani ... ...
így én most kicsit elképedtem,hogy ti meg a szátokba tömitek...:)))))

Zsuzsi,aki nem kommentel, de most muszáj volt..

csibike írta...

Zsuzsi: Nem gondoltam, hogy ilyen kódolt dolognak is tűnhet ez a bejegyzés :) Nem, azért ennyire nem durva a helyzet nálunk.

Macsek: Megyünk :)