2012. december 24., hétfő

Helyszíni tudósítónk jelenti A Káoszból

A karácsonyozós káoszunk olyan, hogy jó benne lenni. Hülyeség, de így van. Lehet, káosz nélkül már nem is tudnék élni. (Mondjuk, azért megpróbálnám, hátha.) Nem az az idegeskedős, hajat cibálós, veszekedős káosz a miénk, hanem az a másik, amiben sok az ölelés, a nevetés, pedig még nincs feldíszítve a fa, nincs kész az ünnepi ebéd (ami ünnepi vacsora lesz, úgy sejtem), nincs becsomagolva az ajándék. Még nem mostam fel. A karácsonyi abrosz vasalásra vár. A kicsi folyamatosan balhézik valamiért. A nagy szintén. Ő, aki férfim most jött meg a mamutfenyőfavadászatból. A naggyal játszóházba mennek nemsokára, én meg a kicsi szórakoztatása közben drótot/madzagot rakok a díszek, szaloncukrok végére, és ha a nagy kidől az ugrálás, szaladgálás után, ő, aki férfimmel együtt a lakásba csempésszük és feldíszítjük a fát. Ez a terv. A sokadik. Ha a nagy nem alszik el mindjárt. Ebben az esetben rögtönzünk, és villámgyors négykezessel varázsoljuk karácsonyivá a fenyőt. Így is jobban állunk, mint tavaly, ami persze nem nehéz.
(Itt azért tartottam szünetet az írásban, mert a kicsi lehányt.)
Nem sütöttem semmit, anyunál és anyósomnál lesz bejgli és miegymás. Macsek pénteken meglepett minket egy kis illatos, figyelmesség-mézeskaláccsal, a szánkban is éreztük a karácsonyt, nem csak a szívünkben. És péntek estére jutott egy rövid, de annál fájdalmasabb összeszólalkozás ő, aki férfimmel, jelezvén, hogy a kétgyerekes létezésben mindketten elfáradtunk az év végére, új energiákat kell találnunk és mozgósítanunk. 
(Itt azért tartottam szünetet az írásban, mert megetettem és elaltattam a kicsit.)
Az ajándékokat ő, aki férfim vette meg, azt is, amit tőlem kap. Tegnap este megnéztem, milyen legót választott magának (tök jót), és beleolvastam egy pillanatra Joanne Harris új csokoládés könyvébe, ez az én ajándékom tőle. Aztán ezeket is becsomagolom mindjárt (?) / délután (?) / este (?), és ugyanúgy fogunk nekik örülni, mintha nem láttuk volna az ajándékozás előtt. Legjobban azt a pillanatot várjuk, amikor a gyerekek megpillantják a feldíszített fát, és a nagy kibontja a szívet jólesően bizsergető, baráti összefogással, messzi földről érkezett ajándékait. A kicsit jobban izgatja majd a csomagolópapír, mint az új rugós katicája. Ezt amúgy tegnap mindketten kipróbáltuk, ő, aki férfim meg én, mert hát soha nem játszottunk még rugós katicával, ez az igazság.
Aztán úgy este tíz-fél tizenegy után talán adódik nekünk egy-két-három óra kettesben, a karácsonyi fények és illatok ölelésében. És valamikor befejezem a sógornőim és az anyósom kézzel készített meglepetéseit is. Valamikor.

Erre a napra is szeretést, ölelést, vidámságot kívánok mindenkinek, aki itt (vagy a másik két blogomon, vagy a facebook oldalamon) volt velünk egész évben, meg azoknak is, akik csak véletlenül járnak erre. És persze peace and love, meg mákos bejgli, és töltött káposzta, és rántott hal, és szaloncukor. Ádijosz, pajtások.

13 hozzászólás:

Marjann írta...

Szeretetteljes ünnepeket nektek!

Tünde írta...

Békés és szeretetteljes ünnepeket Nektek!

Orsi írta...

Boldog karácsonyt Nektek!
(nagyon köszi, hogy pont ezt a könyvet kapod, gyorsan meg is rendeltem magamnak az Alexandrától, ott egy picit olcsóbb..., mostanában nem volt időm nézegetni, jelent-e meg új könyve Joanne-nek :D)
Ugye, az elköszönésed nem végleges???

Niki írta...

Nektek is nagyon boldog karácsonyt, sikerekben gazdag feltöltődést kívánok! Erre egyébként nekünk is szükségünk van, hiába no, elfáradtunk az év végére!

Ági írta...

Meghitt, szép karácsonyt kívánok Nektek, Csibike! :)

Névtelen írta...

Boldog Karácsonyt!

dorw írta...

Viszont kívánjuk! :)

( a legón csak azért szalad körbe a vigyor a fejemen, mert nálunk is ezt kért és kapott a családfő. :D )

Névtelen írta...

További vidám, szeretetteljes karácsonyozást! Eszter

Nóra írta...

Békés, boldog ünnepeket nektek is! :)

Nikletty írta...

Boldog ünnepeket kívánok én is!

Hát tudod nekünk Lina baba van, és nem panaszkodhatok mellette fajta baba, kopp, de így is így év végére, egyben közeledvén az ő első szülinapjához igencsak vágyni kezdtem 1-2órára csak a Párommal, mikor közben nem érzek semmilyen készenléti állapotot sem, ezért szombatra 1-2órára mamával lesz mi picit elszökünk, remélem jó lesz...
Hasonlót kívánok Nektek!
S én annyit de annyti agyalok hogy mint lesz a kistesó, és annyira úgy érzem, nem vagyok rá alkalmas, kicsit car is ezt megállapítani, önzőbb és kevés vagyok hozzá... per pill úgy érzem, hogy esetleg lemaradnék elsőke valami produktumáról miközben a tesókára figyelek, ill. vajon amit most érzek Linám iránt ezt lehet megosztani, vagy lesz belőle kettő ilyen érzés???
hm... na elkalandoztam!

Kialvósabb 2013-at :)

hajni írta...

barackos csokoládét kaptam én is - magamtól...:)
további jókat ls BÚÉK!
hajni (4 éves ikerfiúk nayukája)

csibike írta...

Jövök vissza később, a kicsi pont most kezdett sírni :)

csibike írta...

Remélem, jó volt a karácsonyotok, köszönjük a jókívánságokat :) Nálunk semmi sem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, a ZS terv is megbukott, de szép emlék marad minden gikszer is.

Majd írjátok meg, jó-e a könyv :) Egy négyrészes sárkányos sztoriba fogtam, J.H.-t tartalékolom még.

Nikletty: Igazából úgyis érezni fogod, mikor jön el az ideje... :)